Nogomet

Roma donosi prednost u Leverkusen, može li učenik nadmudriti učitelja?

Branimir Korać • četvrtak, 18.05.2023.
Roma donosi prednost u Leverkusen, može li učenik nadmudriti učitelja?
Foto: EPA

Vrlo zanimljivo bit će u uzvratnom dvoboju između Bayer Leverkusena i Rome. Rimljani imaju prednost, ali ne veliku i sve je i dalje otvoreno...

Bayer Leverkusen i Roma bore se za mjesto u finalu Europske lige. Roma ima prednost iz prvog susreta u kojem je slavila na svom stadionu s 1:0 i nalazi se u boljoj početnoj poziciji nego što je to slučaj s Nijemcima koji ipak moraju hvatati zaostatak.

Igraj na Bayer Leverkusen - Roma na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dvoboj u Rimu bio je, kako se i očekivalo, posve izjednačen, završio je pobjedom Rome, ali isto tako ne bi bilo nepravedno i da je okončan remijem, pa čak i pobjedom Bayera. Ta klackalica tada je otišla na stranu Rimljana, a Apotekari će pokušati na svom stadionu biti konkretniji pred golom i slomiti otpor Rome.

Bit će ovo dvoboj i trenera čije su karijere povezane od ranije. Na klupi Rome je Jose Mourinho, a na klupi Bayera je Xabi Alonso. Ovaj dvojac već je surađivao u madridskom Realu kada je Mourinho tri sezone bio trener Alonsu.

Slavni Portugalac jako dobro zna kako osvajati trofeje, uostalom i prošle sezone s Romom je osvojio Konferencijsku ligu, a sada ima priliku napraviti nadogradnju na to i osvojiti Europsku ligu. Kao bonus na sve to došlo bi i osigurano mjesto u Ligi prvaka.

Xabi Alonso nema toliko trenerskog iskustva kao Mourinho, dapače, ovo mu je prvi značajniji trenerski posao i prva prava sezona nakon što je ranije radio u drugoj momčadi Real Sociedada. Možda nema veliko trenersko, ali ima ogromno igračko iskustvo koje može svakako iskoristiti u pripremi ove utakmice.

Tijekom vikenda su i Bayer i Roma upisali remije u prvenstvu, Bayer je odigrao neodlučeno protiv Stuttgarta, a Roma protiv Bologne, očito je da su mislima ipak bili u ovom dvoboju.

Što su rekli

Xabi Alonso, trener Bayera: "Bit ćemo spremni. Dobro smo se pripremali, još uvijek je sve otvoreno i naša želja je da ljudi pamte ovu utakmicu još godinama po dobrom. . Dečki su spremni i nadam se da nam je ovo samo prvo od mnogih polufinala u budućnosti."

Jose Mourinho, trener Rome: "Želimo pod svaku cijenu izboriti finale zbog naših navijača. Oni su uistinu nevjerojatno i zaslužuju sreću. Međutim svjesni smo da moramo odigrati fantastičnu utakmicu ako želimo u finale. Ne razmišljam o prošlosti i svojim bivšim finalima, razmišljam samo o sadašnjosti."

Mjesto, vrijeme, sudac

Leverkusen, BayArena, 21:00

Sudac: Slavko Vinčić (Slovenija)

Nedostaju

Bayer Leverkusen: Robert Andrich, Karim Bellarabi, Odilon Kossounou, Andrej Lunev, Patrik Schick (ozljede)

Roma: Rick Karsdorp, Marash Kumbulla, Diego Llorente (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu u Rimu domaća Roma slavila je 1:0. Jedini pogodak postigao je mladi veznjak Edoardo Bove.

Prognoza

Ono što se svakako očekuje je neizvjestan dvoboj, čvrsta Roma i otvoren domaćin. Sve je otvoreno i šanse ua finale imaju i jedni i drugi.

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!