Nogomet

Juventus se spasio od poraza u prvom susretu, u Sevilli će mu biti još teže

Branimir Korać • četvrtak, 18.05.2023.
Juventus se spasio od poraza u prvom susretu, u Sevilli će mu biti još teže
Foto: EPA

Sevilla i Juventus, nakon remija u Torinu, odlučit će o putniku u finale Europske lige. I ovdje je sve otvoreno, prvi susret okončan je 1:1...

Veliki dvoboj očekuje se u Sevilli gdje istoimeni domaćin spašava sezonu i nada se prolazu u finale Europske lige. Međutim posao će biti vrlo težak, u goste dolazi Juventus koji se osjeća vrlo komotno kada ne mora u kontinuitetu napadati.

Igraj na Sevilla - Juventus na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi susret u Torinu okončan je 1:1 tako da je uoči uzvrata sve otvoreno. Bit će zanimljivo vidjeti tko će prvi preuzeti rizik, Sevilla je svjesna kako je Juventus jako opasan kada krene u tranziciju, a vrlo čvrst u zadnjoj liniji.

S druge strane i u Juventusu su svjesni kako ne smiju dopustiti Sevilli prevelik pritisak, na njenom stadionu pred bučnim navijačima to bi moglo završiti kobno za momčad iz Torina.

Pred trenerima je tako da izaberu pravi balans i pronađu najbolju taktiku kako se postaviti u ovom susretu. Rezultat je takav da sve opcije otvorene pa i ona koja ne bi oduševila nepristrane gledatelje, a uključuje tvrdu utakmicu u kojoj bi i jedni i drugi više pazili da ne prime gol nego što bi riskirali prema naprijed.

Sevilla ovdje spašava sezonu koja je bila iznimno loša. Ne tako davno momčad sa Sanchez Pizjuana neočekivano se borila za ostanak u ligi i jedino je Europa bila svijetla točka. Ulazak u finale i osvajanje trofeja značajno bi popravili dojam i raspoloženje.

S druge strane Juventus nije ušao u borbu za titulu, u Ligi prvaka nije napravio iskorak i ovo bi mu bila utješna nagrada. Bodovi koju su mu oduzeti naknadno su vraćeni pa tako pozicija u prvenstvu u nije tako loša kakva je mogla biti.

Što su rekli

Jose Luis Mendilibar, trener Seville: "Ovo je jedna od najvažnijih utakmica u mojoj karijeri. Morate imati ogroman respekt prema Juventusu koji je osvojio praktički sve. Dobro smo ga proučili i mislim da imamo formulu za suprotstaviti mu se. Moramo biti fokusirani, dobro stajati u obrani i biti vrlo strpljivi."

Massimiliano Allegri, trener Juventusa: "Sevilla je vrlo jaka momčad koja je odigrala jako dobro u Torinu. Nakon prvog gola malo smo pali, ali smo u nastavku ipak odigrali dobro. Znamo da će ovdje imati veliku podršku s tribina i morat ćemo se znati nositi s tim. Naporno smo radili da dođemo ovdje i ne želimo tu stati."

Mjesto, vrijeme, suci

Sevilla, Sanchez Pizjuan, 21:00

Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska)

Nedostaju

Sevilla: Joan Jordan, Marcao, Tanguy Nianzou (ozljede)

Juventus: Leonardo Bonucci, Mattia de Sciglio, Kaio Jorge, Paul Pogba (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu u Torinu pobjednika nije bilo. Sevilla je vodila od sredine prvog poluvremena pogotkom Youssefa En Nesyrija, a domaćin je izjednačio u 97. minuti golom Federica Gattija.

Prognoza

Sevilla u prvom susretu nije zadržala prednost, ali pokazala je da može igrati s Juventusom. Sada je čeka uzvrat na domaćem terenu i svakako ima dobre šanse za finale.

FOTO: EPA/Alessandro Di Marco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!