Nogomet

Butragueno: 'I Real Madrid mora nekada izgubiti, trebamo priznati da je City bio bolji '

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.05.2023.
Butragueno: 'I Real Madrid mora nekada izgubiti, trebamo priznati da je City bio bolji '
Foto: EPA

Real Madrid morat će se oporaviti od teškog poraza protiv Manchester Cityja i ispadanja iz Lige prvaka. Prema signalima iz Madrida, Ancelotti će ostati na klupi i sljedeće sezone...

Talijanski trener Carlo Ancelotti (63) će i iduće sezone voditi Real Madrid unatoč porazu 0:4 od Manchester Cityja u polufinalu Lige prvaka, najavio je nakon utakmice Realov direktor za odnose s institucijama Emilio Butragueno.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Carlo ima ugovor s nama. On je sjajan trener i sve je osvojio s nama", izjavio je Butragueno upitan o budućnosti Ancelottija na klupi.

"Ovo je bila loša noć za sve nas, jako smo tužni, no trebamo priznati protivniku da je bio bolji", dodao je za televiziju Movistar +.

Real Madrid, koji je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, pred svojom je publikom bio odigrao 1:1, no u srijedu navečer je nadigran u Manchesteru od prve do posljednje minute.

Ancelotti, koji ima ugovor do 30. lipnja 2024., također je potvrdio da ostaje na klupi.

"Nitko ne sumnja u mene. Predsjednik (Florentino Perez) bio je prilično jasan prije 15 dana", izjavio je Ancelotti.

Ancelotti je ove sezone s "kraljevskim klubom" osvojio tri od mogućih šest trofeja.

Real Madrid je došao do pehara europskog Superkupa, Svjetskog klupskog prvenstva i španjolskog kupa. Njegov rival Barcelona osvojila je prvenstvo i španjolski Superkup.

"Ova momčad je bila jako dobra ove sezone, a iduće će biti još bolja", napomenuo je Ancelotti.

Njega se posljednjih mjeseci povezivalo s preuzimanjem reprezentacije Brazila, koji je u prosincu ispao od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, no Talijan je još ranije rekao da želi ostati u Real Madridu.

"Nismo uspjeli opet ući u finale Lige prvaka, ali to nije zbog pristupa. Bili smo maksimalno motivirani, no jednostavno smo izgubili od boljeg protivnika", rekao je Ancelotti, dodajući da je polufinale uspjeh jer su u njemu samo četiri ekipe.

"Iduće sezone ćemo opet pokušati ući u finale", napomenuo je.

Real Madrid, 14 puta prvak Europe, završio je svoj put u trenutku kada se očekuje potpisivanje novih jednogodišnjih ugovora s najstarijim igračima, Lukom Modrićem (37), kapetanom Karimom Benzemom (35) i Tonijem Kroosm (33). Njima ugovor istječe 30.lipnja baš kao i Marcu Asensiju (27), Daniju Ceballosu (26) i Nachi Fernandezu (33).

Butragueno je rekao da visoki poraz od Manchester Cityja nije razlog da se razmišlja o aktualnoj momčadi.

"Ovo je grupa sastavljena od veterana i mlađih igrača koja je osvojila puno toga. Šteta što nismo ušli u finale jer smo se jako veselili tome", izjavio je.

"No i Real Madrid mora nekada izgubiti. Trebamo priznati da je City bio bolji i ostati ujedinjeni", zaključio je Butragueno.

FOTO: EPA/JUANJO MARTIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!