Tenis

Borna Ćorić bez polufinala u Rimu, Tsitsipas slavio u dva seta

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.05.2023.
Borna Ćorić bez polufinala u Rimu, Tsitsipas slavio u dva seta
Foto: EPA

Borna Ćorić nije uspio izboriti prolaz u polufinale turnira u Rimu. U četvrtfinalu je uspješniji bio Stefanos Tsitsipas u dva seta.

Tri vezane turnirske pobjede protiv Stefanosa Tsitsipasa imao je Borna Ćorić, ali ove godine poražen je u oba meča. Prvo je izgubio u United Cupu u tri seta, a sada i u Rimu u dva seta.

Igraj na mečeve Masters 1000 turnira u Rimu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Borna je bodovima zarađenim u Rimu učvrstio 16. poziciju i posve se približio Rafaelu Nadalu koji drži 15. mjesto sa svega 35 bodova više.

Ćorić je prvi set izgubio breakom u završnici kada je kod 4:3 izgubio servis, imao je u sljedećem gemu 15:40, ali nije uspio vratiti se iz minusa.

Nakon izgubljenog seta sa 6:3, Ćorić je i u drugom setu rano ušao u minus, uspio je napraviti break za 4:4 da bi odmah nakon toga ponovno izgubio servis i više se nije oporavio.

Tsitsipas je uspješno dovršio posao i sa 6:3, 6:4 prošao u polufinale gdje će igrati protiv Danila Medvjedeva koji je svladao Yannicka Hanfmanna s dva puta po 6:2.

Masters 1000 Rim, četvrtfinale:
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 5) - Borna Ćorić (Hrvatska, 15) 6:3, 6:4

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros19.05.2023. u 09:52
    Nisam stručnjak, ali nek mi netko objasni zašto Borna kod drugog servisa stoji 5 metara iza osnovne - kao i kod prvog??? I ne samo u ovom meču, to sam primjetio i u nekim prošlim. Dakle dolazi ti 20-30% slabiji servis i ti umjesto da to pretvoriš u prednost ti reterniraš kilometar izdaleka??? Ne... [više na forumu]
    tapiros