Košarka

Nuggetsi ponovno obranili domaći teren i odnijeli drugu pobjedu

Petar Jenjić • petak, 19.05.2023.
Nuggetsi ponovno obranili domaći teren i odnijeli drugu pobjedu
Foto: EPA

Denver Nuggetsi poveli su s 2-0 u finalu Zapada protiv Los Angeles Lakersa koji ni noćas nisu uspjeli doći do pobjede na gostovanju...

I drugu utakmicu kod kuće u ovom finalu, Denver Nuggetsi bili su uspješni protiv Los Angeles Lakersa, čime su ostali na stopostotnom učinku kod kuće kada je u pitanju ovogodišnje doigravanje.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Noćas su slavili sa 108:103 i tako poveli s 2-0 u finalu Zapadne konferencije te sada mirno putuju na gostovanje u Los Angeles, u želji iskoristiti prvu break loptu. Nikada do sada nisu bili bliže plasmanu u finale konferencije.

Većim dijelom večeri činilo se da bi Lakersi mogli uzeti pobjedu, posebno. Na poluvremenu su vodili sa 54:48, a sredinom treće četvrtine stigli su do dvoznamenkaste prednosti (68:57). Serijom 10:0, Nuggetsi su se vratili.

Bilo je to prvo vodstvo Denvera od prve četvrtine, a na krilima Jamala Murraya to su vodstvo povećali pa je uskoro iznosilo i 12 razlike (99:87). Lakersi su se u završnici uspjeli spustiti na minus tri, ali više od toga nije išlo.

Izvrsni završnica Murrayja donijela mu je na kraju 37 poena, deset skokova i pet asistencija, dok je Nikola Jokić dodao 23 koša, 17 skokova i 12 asistencija.

Po 22 poena u redovima Lakersa ubacili su LeBron James (devet skokova, deset asistencija) i Austin Reaves (pet asistencija).

NBA:
Denver Nuggets - LA Lakers 108:103

FOTO: EPA/BOB PEARSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!