Nogomet

Jarni: 'Prebolio sam poraz od Engleske, pripremljeni smo jako dobro za Švicarce'

hns.family, Krešimir Milić • subota, 20.05.2023.
Jarni: 'Prebolio sam poraz od Engleske, pripremljeni smo jako dobro za Švicarce'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izbornik U-17 hrvatske nogometne reprezentacije najavio je sljedeći ogled na Europskom prvenstvu. Nakon poraza od Engleza slijedi ogled sa Švicarskom…

Hrvatska nogometna U-17 reprezentacija sutra protiv Švicarske od 16:30 sati u Debrecenu igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Mađarskoj.

Dan uoči utakmice svoje su dojmove podijelili izbornik Robert Jarni i jedan od najboljih pojedinaca u hrvatskoj momčadi u dvoboju s Englezima, Branko Pavić.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

“Prebolio sam poraz od Engleske, naš trenerski posao je takav da to moraš zaboraviti, ali žao mi je naših igrača koji su dali sve od sebe. Šteta što nismo uspjeli izbjeći poraz jer smo u drugom poluvremenu imali više izglednih prilika od protivnika, ali, nažalost, lopta nije ušla u gol i s tim se moramo pomiriti”, ističe Jarni, svjestan činjenica da njegovu momčad opet očekuje vrlo zahtjevna utakmica.

“Gledali smo Švicarsku koja je iznenadila Nizozemsku, to je samo dokaz one naše teze da igramo u najtežoj skupini na Euru. Međutim, bez obzira na to, pripremljeni smo jako dobro za Švicarce, moramo ići na pobjedu. Imamo nekih sitnih zdravstvenih problema u momčadi, neki su se igrači žalili na crijevnu virozu, ali za utakmicu će svi biti spremni.”

Švicarci su u većem dijelu utakmice protiv Nizozemske stajali u niskom bloku i svoje prilike tražili iz kontranapada, što se pokazalo dobitnom kombinacijom.

“Igrat ćemo i mi niski blok pa ćemo vidjeti tko će biti mudriji”, zaključio je Jarni.

Branko Pavić se nije želio previše vraćati na poraz od Engleza.

“Ta je utakmica iza nas, preboljeli smo poraz i usredotočili se na utakmicu sa Švicarcima. Stanje u momčadi je jako dobro, svi se radujemo novoj utakmici koju s nestrpljenjem očekujemo. Vjerujem da ćemo prikazati dobru igru i dati sve za Hrvatsku”, kaže Pavić koji očekuje izjednačenu utakmicu.

“Očekujem čvrstu utakmicu s puno duela. Švicarci će vjerojatno opet igrati u niskom bloku i tražiti priliku zaprijetiti iz kontre, ali mi također moramo biti vrlo disciplinirani i pokušati iskoristiti svoje šanse kojih će, uvjeren sam, biti tijekom utakmice. Kalkulacije? Nama kalkulacija, želimo pobijediti u obje utakmice koje su pred nama i plasirati se u sljedeći krug natjecanja”, zaključio je Pavić.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!