Ostali sportovi

Četvrta igračica svijeta prejaka za Jeger, Malobabić lako do drugog kola SP-a u Durbanu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.05.2023.
Četvrta igračica svijeta prejaka za Jeger, Malobabić lako do drugog kola SP-a u Durbanu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Drugi je dan Svjetskog prvenstva u stolnom tenisu koje se održava u južnoafričkom Durbanu. Danas su u akciji bile Ivana Malobabić i Mateja Jeger, a ostvarile su polovičan učinak...

Hrvatske stolnotenisačice odradile su susrete prvog kola na Svjetskom prvenstvu u Durbanu u skladu s očekivanjima. Ivana Malobabić odigrala je jako dobar meč protiv Slovenke Ane Tofant te je upisala uvjerljivu pobjedu dok Mateja Jeger nije imala šanse protiv jedne od najboljih igračica današnjice Kineskinje Yidi Wang.

Igraj na mečeve SP-a u stolnom tenisu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Malobabić (119. igračica svijeta) je u meč protiv Trofant ušla kao favoritkinja i to je opravdala odličnim nastupom ostavivši Slovenku bez ikakve šanse. Slavila je Malobabić s uvjerljivih 11:7, 11:3, 11:9, 11:4 i izborila prolaz dalje.

U drugom kolu Malobabić će igrati protiv Portorikanke Adriane Diaz (11. igračica svijeta) ili Brazilke Luce Kumahare (117.). Diaz je velika favoritkinja u tom meču.

Mateja Jeger zaustavljena je u prvom kolu porazom od četvrte igračice svijeta, sjajne Kineskinje Yidi Wang koja je jedan od kandidata za zlatno odličje. Wang je slavila u četiri glatka seta.

Svjetsko prvenstvo, prvo kolo:
Ivana Malobabić (Hrvatska) - Ana Trofant (Slovenija) 11:7, 11:3, 11:9, 11:4
Yidi Wang (Kina) - Mateja Jeger (Hrvatska) 11:2, 11:5, 11:3, 11:2

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!