Ostali sportovi

Filip Zeljko preko favoriziranog Nijemca preokretom do drugog kola SP-a

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.05.2023.
Filip Zeljko preko favoriziranog Nijemca preokretom do drugog kola SP-a

Tomislav Pucar, Filip Zeljko i Ivana Malobabić izborili su ulazak među 64 na Svjetskom prvenstvu u Durbanu. Filip Zeljko kreirao je najveće iznenađenje...

Najviše je odjeknuo uspjeh Zeljka s obzirom na to da je imao najtežeg suparnika te izbacio favoriziranog Nijemca Benedikta Dudu s 4:3 (6, -9, -7, -5, 8, 9, 5), koji inače drži 32. mjesto na svijetu.

Igraj na mečeve SP-a u stolnom tenisu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nedavno su igrali u Bundesligi i tada je tijesno slavio Zeljko. Ovog puta je hrvatski stolnotenisač (146. na svijetu) gubio 3:1 u setovima, činilo se kako je poraz blizu, ali Zeljko je uspio poništiti prednost Nijemca. Što je napravio svjedočio je uzvik i skok na kraju meča, a svakako je imao razloga za to s obzirom na fantastičan preokret. Ulazak među 64 mu je dosad najbolji uspjeh na svjetskim smotrama. Slijedi mu dvoboj s Englezom Paulom Drinkhallom (12.20), a ako prođe ide na boljeg između Kineza Liang Jingkuna i Japanca Maharu Yoshimure.

Među 64 je i Pucar nakon što je s 4:2 (-3, 9, -5, 9, 1, 12) bio bolji od Ukrajinca Jaroslava Zmudenka. Za ulazak među 32 igrat će sa Slovakom Wang Yangom (15.00), a ako prođe čeka ga bolji iz susreta Nijemca Dimitrija Ovtcharova i Talijana Niagola Stoyanova.

U ženskoj konkurenciji Malobabić je s 4:0 (7, 3, 9, 4) nadigrala Slovenku Anu Tofant, a sljedeća suparnica joj je Portorikanka Adriana Diaz, inače 9. nositeljica SP-a. Ako preskoči i sljedeću prepreku za ulazak među 16 igrala bi s boljom od Singapurke Wong Xin Ru i Indijke Manike Batre.

Andrej Gaćina je u prvom kolu izgubio od Danca Jonathana Grotha s 4:2 (-8, 8, 9, -10, 6, 4). Od natjecanja se oprostila Hana Arapović od koje je bolja bila Indijka Reeth Tennison s 4:2 (7, -8, -5, 12, 3, 8), kao i Mateja Jeger Majstorović koju je s 4:0 (2, 5, 3, 2) Kineskinja Wang Yidi, inače četvrta nositeljica SP-a.

U parovima Jeger Majstorović i Malobabić su izborile ulazak među 32 para pobijedivši Poljakinje Wegrzyn s 3:2 (-9, -8, 6, 7, 7). Težak meč za hrvatske predstavnice s obzirom na to da su gubile 2:0 u setovima, ali ipak su prošle dalje gdje ih čekaju vrlo dobre Korejke Jeon Jihee i Shin Yubin (13.00).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!