Nogomet

Drama finalne serije se nastavlja, Olmissum traži novu pobjedu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 22.05.2023.
Drama finalne serije se nastavlja, Olmissum traži novu pobjedu
Foto: Pixsell

Druga utamica finala SuperSport Prve HMNL donosi novu utakmicu u Omišu u kojoj će Olmissum pokušati doći i do druge pobjede protiv Futsal Dinama...

Čim krene doigravanje, jasno je da će u većini utakmica nijanse odlučivati, a kada dođe finale, i te nijanse postanu još manje. Do same završnice SupertSport Prve HMNL stigli su Olmissum i Futsal Dinamo te kada sve zbrojimo i oduzmemo, itekako zasluženo.

Igraj na Olmissum - Futsal Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvoj utakmici odigranoj prije tri dana, Futsal Dinamo je vodio nakon prvog poluvremena pogotkom Luke Perića, međutim, u 27. i 32. minuti Omišani pred svojim navijačima dolaze do preokreta preko Duje Kusture i Josipa Jurline. Imali su gosti u završnici neke šanse za poravnanje, posebno s golmanom-igračem, ali nije im išlo.

Itekako zanimljiv bio je taj prvi dvoboj, a već nas danas čeka drugi. Kao i tada, očekujemo da će strasti biti uzavrele na terenu, a navijanje sjajno i gromoglasno. Nije niti bilo vremena da se slegnu strasti, a već je pred nama novi dvoboj, nova uzbuđenja i nova drama. U to uopće nema sumnje.

Pobjedom danas Omišani putuju u Zagreb gdje bi se trebale igrati treća i eventualna četvrta utakmica. Pobjeda gostiju značila bi break i mogućnost da pred svojim navijačima dvjema pobjedama dođu do premijernog naslova prvaka Hrvatske. Karata je malo, a tek su sretnici uspjeli doći do jedne i večeras od 19 sati imati mogućnost iz SD Ribnjaka bodriti svoju momčad.

Očekivano, igrači zagrebačke momčadi nisu se vraćali u glavni grad, nego su ostali trenirati u Makarskoj. Za treću utakmicu već je rasprodano pola dvorane, a u slučaju pozitivnog rezultata večeras, nema sumnje da će dvorana biti krcata do posljednjeg mjesta.

Ne računajući prvi finalni dvoboj, ove dvije ekipe ove sezone su igrale dva puta i u oba slučaja završilo je neriješeno. U Zagrebu je polovicom studenog prošle godine završilo 1:1, a u Omišu u veljači ove godine čak 4:4. Sve je izjednačeno, ali jedna ekipa ipak mora pobijediti.

Što su rekli

Kristian Čekol, igrač Futsal Dinama: "Odigrali smo tešku i zahtjevnu utakmicu. Nakon vodstva od 1:0, u drugom poluvremenu smo se nesvjesno povukli i tada nam je bilo teško za igrati. Bacali smo dosta dugih lopti na pivote i nismo imali igru jednostavno. Oni su zabili taj prvi sretan gol. Nismo se uspjeli obraniti u nekim situacijama, a kasnije smo probali s golmanom igračem, no nije išlo. Nadam se da ćemo u ponedjeljak napraviti break koji želimo i iščekujemo, da napunimo Draženov dom i završimo priču."

Tihomir Novak, trener Futsal Dinama: "U Makarskoj se pripremamo nakon prve utakmice, nažalost, rezultat nije bio onakav kakav smo priželjkivali, ali što je tu je. Sada imamo dva dana za dobru analizu što smo krivo radili, no što je tu je. Sada imamo dva dana za dobru analizu. Pokušat ćemo napraviti break i vratiti se u Zagreb."

Mjesto, vrijeme

SD Ribnjak, Omiš, 19:00

Forma

Olmissum - Futsal Dinamo 2:1
Square - Olmissum 1:4
Olmissum - Square 4:1
Stanoinvest Pula - Olmissum 3:4 (nakon penala)
Olmissum - Stanoinvest Pula 3:2

Olmissum - Futsal Dinamo 2:1
Futsal Dinamo - Novo Vrijeme 3:2
Novo Vrijeme - Futsal Dinamo 1:2
Futsal Dinamo - Vrgorac 3:0
Vrgorac - Futsal Dinamo 6:2

Zadnji susret

U prvoj finalnoj utakmici, odigranoj prije tri dana, Olmissum je slavio na domaćem terenu rezultatom 2:1, iako je bio u zaostatku do 27. minute.

Prognoza

Finalna serija, sve je moguće, odlučivat će detalji. Pobjeda i jedne i druge momčadi itekako je moguća, ali s obzirom na domaći teren, večeras prognoziramo pobjedu Olmissuma.

FOTO: Slaven Branislav Babić/PIXSELL

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!