Košarka

Na Hvaru održan prvi turnir ovogodišnjeg PRO 3×3 Toura, slavili gosti iz Bosne i Hercegovine

Sportnet • ponedjeljak, 22.05.2023.
Na Hvaru održan prvi turnir ovogodišnjeg PRO 3×3 Toura, slavili gosti iz Bosne i Hercegovine
Foto: Pixsell

Atraktivni PRO 3×3 Tour 2023. otvoren je dvodnevnim turnirom pred brojnom publikom u Hvaru. Ekipa Aluplastik Živinice pobjednik je prvog turnira...

Dvodnevnim spektakularnim turnirom, održanim u subotu i nedjelju (20. i 21. svibnja) na atraktivnoj lokaciji Pjace, odnosno Trga sv. Stjepana, u središtu grada Hvara, otvorena je druga sezona PRO 3x3 Toura, serije međunarodnih turnira u košarci 3×3 ("3 na 3 igrača").

U jakoj međunarodnoj seniorskoj konkurenciji prvi ovogodišnji turnir PRO 3×3 Toura 2023. osvojila je ekipa Aluplastik Živinice, koja je u napetoj finalnoj utakmici, odigranoj sinoć (nedjelja, 21. svibnja), svladala ekipu Sportko rezultatom 21:17. Valja istaknuti kako Aluplastik Živinice predstavlja nacionalnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a za Sportko nastupaju igrači koji se nalaze na širem popisu nacionalne reprezentacije Hrvatske u 3×3 košarci.

Slika 1 od 1.
Foto: Pixsell

Osim FIBA bodova, prvoplasiranoj momčadi pripala je i novčana nagrada od 2.000 eura, drugoplasirana ekipa dobila je iznos od 800 eura, a trećeplasirana momčad Orca 400 eura. Pobjednici su nastupili u sastavu: Zlatko Golijanin, Ado Korkutović, Meris Mazalović i Denis Meštrić. Jedan od noviteta ovogodišnjeg Toura su ogledi juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci, a pobjednik prvog nadmetanja u juniorskoj konkurenciji bila je momčad Mesari.

"Izuzetna nam je čast što je prva postaja ovogodišnjeg PRO 3×3 Toura bio prelijepi grad Hvar, odnosno popularna hvarska Pjaca, najveći i jedan od najljepših trgova u Dalmaciji. Usprkos povremenim upozorenjima na kišu, Hvar je na kraju obranio titulu najsunčanijeg hrvatskog otoka, a ekipe koje su nastupile na turniru još su jednom potvrdile kako je 3×3 košarka iznimno atraktivan, dinamičan i zanimljiv sport. Kao organizatorima veliko nam je zadovoljstvo u finalu vidjeti dvije nacionalne reprezentacije koje će uskoro ući u kvalifikacijsku borbu za Europsko prvenstvo u 3×3 košarci. To je pokazatelj da smo pravilno procijenili potrebu za ovakvom vrstom 3×3 platforme u svrhu razvoja novog olimpijskog sporta u Hrvatskoj", istaknuo je Ivan Paić, predsjednik Organizacijskog odbora PRO 3×3 Toura 2023.

Slika 2 od 2.
Foto: Pixsell

Dodao je kako se 3×3 košarka pokazala kao idealan sport za odigravanja na top turističkim destinacijama, što dokazuje i velik broj inozemnih gledatelja uz teren oba dana turnira. Naime, zanimljiva nadmetanja i mnoga popratna događanja pratila je brojna publika, među kojima su se našli i turisti čak i iz Australije i Sjedinjenih Američkih Država. Time, kao i cijelom organizacijom i realizacijom, iznimno je zadovoljna i Iva Belaj Šantić, direktorica Turističke zajednice grada Hvara. "Turistička zajednica grada Hvara odlučila je poslušati poruku i slogan organizatora PRO 3×3 Toura, #budidioprice, i uključila se u ovu lijepu priču. Ona nije samo sportska, već ima i snažnu turističku, zabavnu i edukativnu komponentu. Turnir je odlično prošao i vjerujemo kako ćemo i iduće godine biti dio Toura, na zadovoljstvo stanovnika Hvara, ali i brojnih posjetitelja i turista", istaknula je Belaj Šantić.

Tijekom oba dana u Hvaru je organiziran je Kids Day sa sadržajima i događanjima namijenjenima djeci koji je polučio odaziv mnogih mališana. "Najveće zadovoljstvo bilo je vidjeti velik broj djece s otoka Hvara tijekom naših edukativnih radionica o osnovama i pravilima 3×3 košarke, ali i u igri. Najbolji od njih imali su jedinstvenu prigodu zaigrati pred širokim međunarodnim televizijskim auditorijem prvu finalnu utakmicu juniorskoga dijela PRO 3×3 Toura 2023. Ovim putem želim zahvaliti našim domaćinima, Gradu Hvaru i Turističkoj zajednici grada Hvara, na sjajnom gostoprimstvu. Već se sada veselimo novom izdanju PRO 3×3 Toura u gradu Hvaru iduće godine", zaključio je Ivan Paić u ime organizatora.

Slika 3 od 3.
Foto: Pixsell

Ovogodišnji će se Tour do 12. kolovoza 2023. održati na atraktivnim lokacijama deset gradova diljem Hrvatske. Druga postaja ponovno se nalazi na morskoj obali, a idući turnir bit će organiziran već u petak i subotu, 26. i 27. svibnja, u divnom Trogiru, ponovno na atraktivnoj lokaciji - na trogirskoj rivi podno kule Kamerlengo.

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Hell i Lenovo. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub, Sportnet.hr i Pixsell Photo & Video Agency. Partneri i sponzori turnira u Hvaru su Grad Hvar, Turistička zajednica grada Hvara i Sunčani Hvar.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Hvaru možete pronaći na službenoj internetskoj stranici te na društvenim mrežama Toura.

FOTO: Zvonimir Barišin (Pixsell Photo & Video Agency)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!