Rukomet

Podravka spremna za završnicu Kupa: 'Želimo trofej zadržati u Koprivnici'

Branimir Korać • srijeda, 24.05.2023.
Podravka spremna za završnicu Kupa: 'Želimo trofej zadržati u Koprivnici'

Četvrtak i subota bit će dani za ženski rukomet. Na rasporedu je završnica Kupa na kojem će u četvrtak rukometašice odraditi susrete polufinala dok je subota rezervirana za finale...

Rukometašice Podravke svoj polufinalni susret igrat će u četvrtak s početkom u 19 sati protiv Dalmatinke. Trener Antonio Pranjić vjeruje u prolaz, ali upozorava da neće biti jednostavno.

Igraj na utakmice Kupa za rukometašice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"U polufinalu igramo protiv Dalmatinke koja igra duboku i agresivnu obranu, a zadnji susret u Pločama bio je prožet napetom atmoferom svih 60 minuta pa se na slično pripremamo i sada. Očekujem prolazak i finalnu utakmicu gdje idemo braniti trofej. Želja nam je da on ostane u Koprivnici i da ovu sezonu završimo s osvojenim Kupom", poručio je trener.

Pranjić je preuzeo ekipu nakon što je otkaz dobio Željko Babić. Babić je upisao domaći poraz od Dugog Sela koji je koštao Podravku naslova prvakinja što Pranjić kasnije nije mogao popraviti. No, zadovoljan je kako se radilo.

"Razdoblje iza nas odradili smo dosta dobro, zadovoljan sam igračicama i mislim da smo napredovali i individualno i ekipno. Zadovoljan sam i radom na treninzima i pristupom na utakmicama te na kraju i ta utakmica protiv Lokomotive koju smo pobijedili završila je u našu korist, a vjerujem da smo je mogli i ranije prelomiti. Žao mi je što ovo zadnje razdoblje s nama nije bilo Eme Guskić koja ee ozlijeđena u tom derbiju te je operirana. On nam je bila dosta važna u našoj igri, ima posebnu važnost u ostvarenju nekih naših zamisli na terenu. Sve ostale igračice su zdrave i jedva čekamo završnicu u Poreču."

Važan adut Podravke bit će Andrea Šimara koja se nada trofeju.

"Prvenstvo je gotovo, slijedi nam još završnica Kupa. Dobro se pripremamo već duži period, idemo utakmicu po utakmicu, a prva je s Dalmatinkom. To je dobra ekipa, igra čvrstu obranu 5-1, a mi svi očekujemo pobjedu i izvjesno finale s Lokomotivom. Za tu utakmicu također očekujemo čvrstu obranu, želimo dati sve od sebe te nam je želja obraniti naslov iz prošle sezone."

Slično razmišlja i Ana Pandža.

"Pripremamo se i jedva čekamo finale, no moramo ići utakmicu po utakmicu. Paralelno se pripremamo za Dalmatinku i Lokomotivu i vjerujemo kako ćemo doći do pobjede protiv Dalmatinke. S Lokomotivom očekujemo tešku utakmicu, no sigurna sam da možemo pobijediti jer smo to učinili i u posljednjoj utakmici u Koprivnici. Moramo igrati čvrstu obranu, zabijati lake golove i pehar ostaviti u Koprivnici."

Parovi polufinala:
17:00 RK LOKOMOTIVA ZAGREB – ŽRK KOKA
19:00 RK PODRAVKA VEGETA – ŽRK DALMATINKA

FOTO: RK Podravka Vegeta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!