Ostali sportovi

Puljiz uoči prvog Grand Prixa u Austriji: 'U svaku borbu moram ući sto posto'

Sportnet, Krešimir Milić • srijeda, 24.05.2023.
Puljiz uoči prvog Grand Prixa u Austriji: 'U svaku borbu moram ući sto posto'

Od četvrtka 25. do 27. svibnja u Tips Areni održat će se prvi ikada IJF Grand Prix u Austriji, a na istom će nastupiti četiri natjecateljice iz Hrvatske. Ukupno je prijavljeno 455 natjecatelja...

Nakon nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Dohi IJF World Judo Tour nastavlja se u Linzu. Od četvrtka 25. do 27. svibnja u Tips Areni održat će se prvi ikada IJF Grand Prix u Austriji, a na istom će nastupiti četiri natjecateljice iz Hrvatske. Sveukupno je prijavljeno 455 natjecatelja iz 72 države, a prema Linzu su se uputile Ana Viktorija Puljiz -52kg (JK Solin), Anđela Violić -70kg (JK Dubrovnik 1966), Helena Vuković (JK Samobor) i Ivana Šutalo (JK Dubrovnik) - obje u kategoriji +78kg.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Povratnica na tatami, 21-godišnja Puljiz sjajno je zatvorila rehabilitacijski period zlatnom medaljom u Dominikanskoj Republici, no na Svjetskom prvenstvu u Katru nemilosrdni ždrijeb, već u prvoj borbi aktualna olimpijska i dvostruka svjetska prvakinja Uta ABE (JPN) koja kasnije istog dana osvaja treću uzastopnu titulu svjetske prvakinje. Odmora za našu aktualnu osvajačicu brončanog odličja s Europskog prvenstva nema jer zna da je svaki bod za Olimpijske igre u Parizu bitan.

''Fizički se stvarno odlično osjećam, ovaj pripremni period, pogotovo zadnjih mjesec dana, mogu reći da mi se jako vraća osjećaj za judo i snaga. Smatram da još nisam na 100% ali jako sam samouvjerena što se tiče fizičke spremnosti, zadovoljna sam jako nastupom na svjetskom, nažalost nije završilo kako sam htjela, ali mi daje samopouzdanje za idući naredni period'', rekla je Puljiz.

Iako je u Katru jedina bila dominantna protiv predstavnice Japana, nesretni ždrijeb u Dohi odnosno poraz u ranoj fazi natjecanja nije joj dao šansu za završetak dana na postolju, no zanimalo nas je da li bi nekoga htjela izbjeći ovaj put u Austriji.

''Iskreno moju kategoriju nekako smatram da je kategorija gdje svaka cura može tući svaku, tako da u svaku borbu moram ući 100%. Ne mogu reći poimence, vjerojatno ima par cura koje mogu biti nezgodne sa svojim stilom juda, Japanke definitivno ne bi htjela prvu borbu, na svaku idem 100% pa što bude'', kazala je za kraj mlada Solinjanka.

Uz natjecateljice putuje i glavni trener ženskih reprezentacija Dragan Crnov, koji je ujedno bio član delegacije na SP-u u Dohi. Sada se već uputio s reprezentacijom u lov na nove bodove za OI, a sljedeća stanica za njega je IJF Grand Prix u Austriji.

''Definitivno sada su se zahuktale kvalifikacije za Olimpijske igre, svaki turnir je izuzetno jak, izuzetno bitan, kako za nas tako i za druge reprezentacije. Svaki član našeg nacionalnog tima koji ide, uvjeren sam da može napraviti dobar rezultat, tako i sada'', rekao je Crnov.

Natjecanje započinje sutra u 9 sati s eliminacijskim borbama, a prva će na tatami baš Puljiz koja je u prvom kolu kategorije -52kg slobodna te čeka bolju iz dvoboja Mađarice Gyertyas i Austrijanke Easton. Violić (-70kg) će izaći na tatami u petak, protivnica u prvom kolu je Lidia Brancheva. Posljednjeg dana natjecanja bore se Vuković i Šutalo. Šutalo u prvom kolu ide na Francuskinju Bastareaud dok Vuković čeka bolju iz meča Austrijanke Hollewart i Nijemice . Finala su na programu svaki dan u 17 sati.

Foto: Tino Marić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!