Nogomet

Čanadi: 'Hajduk je od početka bio bolji, ali nismo im dali puno igrati'

Krešimir Milić • srijeda, 24.05.2023.
Čanadi: 'Hajduk je od početka bio bolji, ali nismo im dali puno igrati'
Foto: Pixsell

Trener Šibenika je prokomentirao poraz u finalu SuperSport Hrvatskog kupa. Osvrnuo se na finale protiv Hajduka te razloge ispadanja iz lige…

Hajduk je obranio trofej SuperSport Hrvatskog kupa pobjedom 2:0 protiv Šibenika. Rabuzinovo sunce po privi put su Splićani obranili, a Šibenik nije uspio pronaći utjehu nakon ispadanja iz lige. Bio je to i drugi put za Šibenčane u finalu s Hajdukom koje su završili bez osvajanja trofeja.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon utakmice svoj komentar na finale dao je trener Šibenika Damir Čanadi.

"Od početka je Hajduk bio bolji. U prvom poluvremenu nisu puno napravili, ali u drugom jesu. Nama je to nedostajalo, neka šansa. Dobro smo se borili, bili smo taktički jako dobro organizirani i nismo dali puno Hajduku. Bili smo OK, čvrsti, nije Hajduk mogao puno igrati. Livaja je sjajno primio loptu, iz toga su dali gol i to je to. Šteta, možda smo zaslužili nešto više, željeli smo dobiti za naše navijače. Da ih je češće bilo ovako puno u Šibeniku, svi bismo bili zadovoljniji i imali bismo bolje rezultate. Hajduk ima dobar balans, dobri otraga, dobri naprijed i čestitam im", rekao je Čanadi u nakon utakmice za Maxsport televiziju.

Pitalo ga se i koji su razlozi ispadanja iz lige.

"Velik je rezultat i da smo bili u finalu. Sve nas boli ispadanje iz lige, znamo zašto se to dogodilo i to možemo analizirati. U igri s loptom nismo bili dobri, ali taktički i disciplinom smo bili dobri. Dečki su dali sve ono što su još imali u sebi, a za bolju igru nedostajalo nam je malo više tempa. Uostalom, zato smo i ispali iz lige. Zašto se to dogodilo nemamo dovoljno vremena za analizu. Ako napišem knjigu na kraju karijere, bit će besteler. Ne bih sad nekoga krivio, predsjednik i stožer smo željeli popraviti nešto i sad je to neka nova šansa da klub napravi bolje uvjete za profesionalni nogomet, koja će imati karakter", kazao je trener Šibenika i dodao:

"Varaždin je to pokazao. Mi smo imali jako puno transfera u ovoj sezoni, 23 igrača smo promijenili i puno je tu problema. No, ne bih sad o tome, to ćemo mi interno riješiti. Svi smo krivi. I ja i novi predsjednik i igrači. Svi moramo preuzeti odgovornost."

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!