Košarka

Boston Celticsi korak bliže ulasku u povijest, pritisak na Heatu sve veći

Branimir Korać • petak, 26.05.2023.
Boston Celticsi korak bliže ulasku u povijest, pritisak na Heatu sve veći
Foto: EPA

Boston Celticsi smanjili su u finalnoj seriji Istočne konferencije na 3-2. Serija seli u Miami gdje je na rasporedu utakmica koja bi po mnogočemu mogla biti ključna u borbi za finale lige...

Nakon što je Miami poveo u seriji protiv Bostona s 3-0, većina je već otpisala Celticse, ali u Bostonu se ne predaju. Dvije pobjede su upisali, smanjili zaostatak na 3-2 i uoči šeste utakmice koja je na rasporedu u Miamiju, prebacili su sav pritisak na Heat.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Neposredno uoči pete utakmice Heat je ostao bez Gabea Vincenta koji je zbog lakše ozljede otpao pa je nakon dužeg vremena startao Kyle Lowry, no nije to bio jedini razlog skromnijeg nastupa Miamija.

Celticsi su imali sjajno otvaranje utakmice, već u prvoj dionici stvorili su visoku razliku i u nastavku susreta bez ikakvih problema održavali su tu prednost.

Heat se pokušavao vratiti u utakmicu, ali nije išlo, nije bilo dovoljno raspoloženih igrača koji bi mogli povući i okrenuti utakmicu na stranu Miamija.

Veliki posao Celticsi su napravili usporavanjem Jimmyja Butlera koji je dosad bio nezaustavljiv, no ovdje se vidjelo koliko je bitan Heatu i koliko je Miamiju teško doći do pobjede u ovakvom tipu utakmice ako Butler nije na vrhunskoj razini.

Celticsi su odlično rasporedili napadački doprinos, imali su četvoricu s 20+ poena dok je Miamiju nedostajao učinak onih od kojih se najviše očekivalo da će povući.

Šesta utakmica vjerojatno će biti ključna. Ako Boston upiše i treću pobjedu te se slavljem u Miamiju vrati u seriju, uoči sedme utakmice imat će ogromnu psihološku prednost i velike šanse za povijesni doseg.

U ovom susretu najbolji kod Bostona bili su Derrick White s 24 poena, Marcus Smart s 23 poena i pet asistencija te Jayson Tatum s 21 poenom i 11 skokova. Duncan Robinson predvodio je goste s 18 poena i devet asistencija, a Bam Adebayo dodao je 16 poena i osam skokova.

NBA, finale Istoka:
Boston Celtics - Miami Heat 110:97 (2-3)

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!