Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice upisale dva tijesna poraza protiv elitnih protivnica na pripremama u Italiji

Sportnet, Branimir Korać • petak, 26.05.2023.
Hrvatske odbojkašice upisale dva tijesna poraza protiv elitnih protivnica na pripremama u Italiji

Hrvatske odbojkašice odigrale su prve dvije pripremne utakmice, u Italiji su igrale protiv teških protivnica, vile su ravnopravne, ali su upisale poraze...

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija, koje je započela s pripremama 8. svibnja u zagrebačkom Domu odbojke, odigrala je proteklih dana dvije pripremne utakmice na turniru u Italiji, u Lancianu nedaleko Pesara.

Na turniru su prvog dana Hrvatice odigrale utakmicu protiv reprezentacije Italije, aktualnih europskih prvakinja, koje nisu kao niti Hrvatska trenutno u najjačem sastavu.

Susret je na kraju završio pobjedom domaćih s 3:1 (25:18, 25:21, 23:25, 25:19), no prema prikazanom to je bila vrlo ravnopravna partija, o čemu svjedoči i nagrada za najbolju smečericu utakmice Josipi Marković, koja je napravila 12 poena. Također se istaknula nova igračica u hrvatskom sastavu, srednja blokerica Ana Viktorija Trcol s pet poena blokom, a najučinkovitija je pak bila korektorica Andrea Mihaljević s 20 poena. Obranom je pak vrlo dobro dirigirala libero Izabela Štimac.

U drugoj utakmici turnira hrvatske su reprezentativke izgubile od Kanade, također ekipe koja kao i Italija nastupa u ovogodišnjoj VNL Ligi nacija. Završilo je na kraju 3:1 za Kanadu (25:21, 23:25, 25:21, 25:19), a ponovno je najučinkovitija po poenima bila Andrea Mihaljević sa 17 poena, dok je Josipa Marković ponovila isti učinak kao i protiv Italije, 12 poena. Ono gdje je statistički bila razlika su neforsirane pogreške, Hrvatska je tu imala 26 (10 u trećem setu), a Kanađanke 16, razlika je bila i u bloku gdje su naše suparnice ostvarila 19 poena, a Hrvatska 10.

Bile su to dobre pripreme pred početak Lige nacija VNL gdje hrvatske reprezentativke idući tjedan startaju turnirom u Japanu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!