Rukomet

Šoštarić: 'Idemo u subotnjem finalu napraviti feštu hrvatskog ženskog rukometa'

Branimir Korać • petak, 26.05.2023.
Šoštarić: 'Idemo u subotnjem finalu napraviti feštu hrvatskog ženskog rukometa'

Lokomotiva je rutinski stigla do finala Hrvatskog kupa svladavši u polufinalu koku s 37:20. Nenad Šoštarić zadovoljan je većim dijelom susreta...

Početak susreta nije bio najbolji, ali nakon što je Lokomotiva došla na radnu temperaturu, više nije bilo dvojbe i pobjednik je riješen.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Rekao sam i prije završnice da je Koka danas bitno drugačija nego što je bila prije mjesec dana kada je tek došao profesor Canjuga koji je unaprijedio njihovu igru. Bilo je najvažnije da budemo ozbiljni, malo smo ušli u utakmicu kao žele bomboni, malo mekano. no onda smo krenuli s puno rotacija, igrale su i igračice koje su ranije manje igrale, ali su ovdje bile jako dobre. Kada se uhvatio pravi ritam, onda više nije bilo problema", ističe trener Lokosica Nenad Šoštarić.

Kokine golmanice imale su pune ruke posla pa čak i više obrana nego Lokomotivine.

"Kokine vratarke su imale 21 obranu, a susret završi 17 razlike. To je samo dokaz da smo odigrali dobro obranu s dobrim vratarem i da smo u fazi napada imali korektnu realizaciju. Čim je taj susret završio, ostavljamo ga iza sebe."

Šoštarić apelira za što bolju ispunjenost tribina dvorane u Poreču kako bi dvoboj između Lokomotive i Podravke dobio kulisu kakvu i zaslužuje.

"Idemo u subotnjem finalu napraviti feštu hrvatskog ženskog rukometa. Apeliram na sve koji su ovdje da napune ovu dvoranu jer žensaki rukomet to stvarno zaslužuje, bilo bi prekrasno da svi zajedno uživamo. Onaj koji će dati više od sebe, na kraju će pobijediti, ali nezadovoljnih neće biti ako će to biti fešta. No ako igramo pred četiri čovjeka, onda je sve to tužno jer ovo je jedini Festival hrvatskog rukometa gdje smo svi tu na okupu. Ovo treba biti uživanje."

FOTO: HRS/Nebojša Tejić/Kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!