Nogomet

Spektakl u Draženovom domu: Futsal Dinamo i Olmissum za prvu meč loptu u utrci za titulu

Branimir Korać • petak, 26.05.2023.
Spektakl u Draženovom domu: Futsal Dinamo i Olmissum za prvu meč loptu u utrci za titulu
Foto: FaH

Na rasporedu je treći susret finalne serije SuperSport 1. HMNL, Futsal Dinamo dočekuje Olmissum. Nakon pobjede u drugoj utakmici u Omišu, Modri traže potvrdu breaka u Draženovom domu...

Futsal Dinamo napravio je veliki posao u Omišu i upisao je pobjedu koja mu predaje ulogu favorita za osvajanje titule prvaka Hrvatske. Modri su u Omiš otputovali s jasnim ciljem, uzeti barem jednu pobjedu i onda u vrućoj atmosferi u svojoj dvorani tražiti dvije pobjede za prvu titulu.

Igraj na Futsal Dinamo - Olmissum na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Modri u ovom doigravanju izgledaju odlično, može se reći kako samo u jednoj utakmici nisu bili na pravoj razini i to u drugoj utakmici četvrtfinalne serije u gostima kod Vrgorca. Tu su i uvjerljivo poraženi, ali u majstorici u svojoj dvorani slavili su s glatkih 3:0.

Iako mnogi ističu kako je ovo finale neočekivano, treba istaknuti kako je hrvatsko prvenstvo u futsalu među najizjednačenijima u Europi, liga ima visoku kvalitetu i sve momčadi koje su ušla u doigravanje imale su svoju računicu i igrače s kojima mogu napraviti puno.

U konačnici najbolji posao odradili su današnji finalisti i tko god na kraju podigne pehar prvaka, neće biti nezasluženo. Olmissum je odličan, pun reprezentativaca, čvrst i iskusan, ali sve to vrijedi i za Dinamo uz dodatak da ima čudesnu podršku s tribina.

Spektakl koji su navijači Futsal Dinama priredili u drugoj utakmici polufinalne serije protiv Novog Vremena danima je prepričavan. Modri su slavili u Makarskoj protiv prvog nositelja i došli do meč lopte, a znali su kako moraju slaviti u tom drugom susretu jer je eventualna majstorica ponovno u Makarskoj. Na krilima navijača upisali su pobjedu 3:2 i izborili finale protiv Olmissuma.

S Omišanima nisu baš imali previše sreće, Olmissum je uglavnom pobjeđivao u međusobnim dvobojima, ali druga utakmica finalne serije u Omišu ponudila je izvrsno izdanje Modrih i zasluženu pobjedu 4:2. Stavilo je to Olmissum u tešku poziciju, naredne dvije utakmice igraju se u Zagrebu, a Olmissum mora pronaći način kako izvući barem jednu pobjedu. Dvije pobjede Dinamu donose titulu.

Što su rekli

Matija Đulvat, trener Futsal Dinama: "Teniskim rječnikom breaknuli smo Olmissum i sad imamo šansu u sljedeće dvije utakmice osvojiti naslov prvaka pred svojim navijačima. No trenutno smo potpuno fokusirani samo na utakmicu u petak i idemo korak po korak. Prolazak u finale je već donio veliku pozitivu i energiju u momčadi, a kad pobijediš u gostima atmosfera je uvijek na visokom nivou. Dečki su spremni, nemamo značajnih problema s ozljedama, a i da imamo to u ovom trenutku ne bi bilo bitno."

Stjepan Perišić, kapetan Olmissuma: "U drugoj utakmici smo bili umorni i nismo imali dovoljno energije.Zadnjih nekoliko mjeseci krasili su nas elan i agresivnost, a to nam je nedostajalo u ovom susretu. To je normalno s obzirom na težak raspored, a sada se moramo prilagoditi, odigrati pametno i probati dobiti. Futsal Dinamo sada ima određenu prednost, ali to može predstavljati i pritisak. Oni znaju da mi ne dolazimo s bijelom zastavom."

Mjesto, vrijeme

Zagreb, Dom Dražena Petrovića, 20:15

Forma

Futsal Dinamo

Olmissum - Futsal Dinamo 2:4
Olmissum - Futsal Dinamo 2:1
Futsal Dinamo - Novo Vrijeme 3:2
Novo Vrijeme - Futsal Dinamo 1:2
Futsal Dinamo - Vrgorac 3:0

Olmissum

Olmissum - Futsal Dinamo 2:4
Olmissum - Futsal Dinamo 2:1
Square - Olmissum 1:4
Olmissum - Square 4:1
Futsal Pula - Olmissum 3:4 (3:3)

Prošli međusobni dvoboj

U prošlom susretu Futsal Dinamo je iznenadio Olmissum, bio je puno angažiraniji, čvršći i konkretniji te je u konačnici potpuno zasluženo odnio pobjedu 4:2 koja mu je donijela poravnanje u seriji.

Prognoza

U Futsal Dinamu su navikli na snažnu podršku s tribina i dobro je koriste za podizanje svoje igre, a ne da im to stvara pritisak. Olmissum je odličan i igrački vrlo moćan, ali Futsal Dinamo pred svojim navijačima je teško savladiv.

FOTO: HINA/ Miroslav LELAS

Prva HMNL, doigravanje

finale

Olmissum2:1Futsal Dinamo
Olmissum2:4Futsal Dinamo
Futsal Dinamo6:2Olmissum

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!