Vodeni sportovi

Sestre Jurković se plasirale u finale Europskog prvenstva: 'Ovo je veliki elan i poticaj za dalje'

Sportnet, Krešimir Milić • petak, 26.05.2023.
Sestre Jurković se plasirale u finale Europskog prvenstva: 'Ovo je veliki elan i poticaj za dalje'
Foto: FaH

Ivana i Josipa Jurković kontrolirale su utrku od samog početka i ostvarile plasman u borbu za odličje. Borba za medalju održava se na Bledskom jezeru u nedjelju od 11:49 sati...

U današnjem repasažu, sestre Ivana i Josipa Jurković s najboljim vremenom plasirale su se u A finale ženskih dvojaca. Kontrolirale su utrku od samog početka i ušle u cilj s vremenom 7:12.34. Uz njih, finale A izborile su Britanke, Emily Ford i Esme Booth s malo više od dvije sekunde zaostatka (7:15.00).

Iz druge skupine u A finale su se plasirale posade Španjolske i Njemačke, a izravni plasman u svojim kvalifikacijskim skupinama još u četvrtak izborili su ženski dvojci Nizozemske i Rumunjske.

"Utrku smo odradile onako kako smo zamislile i kako smo se dogovorile s trenerom, uspjele smo ući u cilj prve. Ovo nam je veliki elan i poticaj za dalje i nadamo se da će finalna utrka proći jednako dobro kao i ove dvije", rekla je Ivana Jurković.

Za odličje na Europskom veslačkom prvenstvu koje se održava na Bledskom jezeru, sestre Jurković borit će se u nedjelju od 11:49 sati.

Podsjetimo, polufinale dvojaca na pariće na rasporedu je sutra, 27.05. od 10:56 među kojima će biti braća Sinković.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!