Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši otvaraju Zlatnu skupinu s Belgijom: 'Možemo obećati veliku borbu'

Sportnet, Krešimir Milić • subota, 27.05.2023.
Hrvatski odbojkaši otvaraju Zlatnu skupinu s Belgijom: 'Možemo obećati veliku borbu'

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u Belgiji igra prvi susret grupe B Zlatne skupine Europske lige u Kortrijku, a potom slijede gostovanja u Ukrajini i Sjevernoj Makedoniji. Susret protiv Belgije najavio je srednji bloker Kruno Nikačević…

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija otputovala je u Belgiju, gdje u subotu 27. svibnja igraju prvi susret grupe B Zlatne skupine Europske lige u Kortrijku u 17 sati. Uz Belgiju i Hrvatsku u skupini B još su i reprezentacije Ukrajine i Makedonije.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S Ukrajinom naši reprezentativci igraju 31. svibnja u poljskom Lodzu, a posljednji susret prvoga dijela protiv Sjeverne Makedonije u Skopju 3. lipnja.

Susret protiv Belgije najavio je srednji bloker Kruno Nikačević, jedan od naših najiskusnijih reprezentativaca.

"Budući da su se klupske sezone svima produžile, reprezentativne su nam pripreme počele nešto kasnije. Također, treba reći da u ovu prvu fazu natjecanja ulazimo bez nekolicine standardnih prvotimaca, no radili smo jako dobro u prethodna dva tjedna i mislim da smo u dobroj formi. Odigrali smo i tri pripremne utakmice, dvije protiv slovačke i jednu protiv Tajvana i u svima smo trijumfirali. Pokazali smo naš standardni borbeni duh tako da u ovu prvu utakmicu protiv Belgije ulazimo samouvjereni. Znamo da su suparnici pomlađeni kao ekipa, ali igramo u gostima tako da nam zasigurno neće biti lako. Sve što možemo obećati je velika borba i nada da ćemo to okruniti pobjedom u prvom kolu Zlatne skupine Europske lige."

Hrvatska reprezentacija na posljednjem trening-ogledu protiv Tajvana ostala je bez Petra Đirlića kojem je stradao skočni zglob, pa će ga zamijeniti mladi Gabrijel Cvanciger.

Marko Sedlaček na dispoziciji će reprezentaciji biti u drugom dijelu ljeta, za Europsko prvenstvo, dok se Filip Šestan priključuje sastavu u Zadru, na tri uzvratna susreta, počevši od 11. lipnja u Zadru. Zadar je ujedno i domaćin Final Foura od 24. do 25. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!