Nogomet

Bišćan: 'Theophile će se dostojno oprostiti od kluba kojem je puno dao'

Krešimir Milić • subota, 27.05.2023.
Bišćan: 'Theophile će se dostojno oprostiti od kluba kojem je puno dao'
Foto: HINA

Trener Dinama najavio je posljednju utakmicu sezone na Maksimiru. Bit će to i oproštaj od stopera Kevina Theophilea-Catherinea...

Dinamo u posljednjoj utakmici sezone dočekuje Goricu na Maksimiru od 19:15 sati. U 36. kolu SuperSport HNL-a proslavit će i naslov prvaka pred svojim navijačima, a susret je najavio trener Modrih Igor Bišćan.

Igraj na Dinamo - Gorica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čeka nas lijepa prilika da se od navijača oprostimo na pravi način, stadion bi trebao biti dobro popunjen, najavljeno je i lijepo vrijeme. Moja momčad je cijelo vrijeme na razini s obzirom na okolnosti, sada želimo još uljepšati cijeli događaj oko proslave naslova prvaka. Igramo u večernjem terminu, obje momčadi imaju puno razloga za zadovoljstvo na kraju sezone. Gorica je pokazala izniman karakter, izvukli su se iz nemoguće situacije, moje čestitke njihovom treneru i igračima. Nikako ih ne smijemo podcijeniti, mi smo pozitivni, igramo sve bolje i bolje, sad smo rasterećeni i vjerujem da ćemo biti na dobrom nivou", rekao je Bišćan.

Otkrio je i stanje kadra uoči posljednje utakmice sezone.

"Bitno nam je pobijediti, to će uvijek biti tako. Bit će novih igrača, ali to ne znači da će biti neki iz drugog ili trećeg plana, svi nosimo grb Dinama, samim time moramo imati pravi pristup. Krenut će Bočkaj, Perić... Mišića nema zbog kartona. Sve drugo će biti popunjeno igračima koji su nastupali u zadnjim utakmicama. Imat ćemo ozbiljnu momčad na terenu, nešto će odigrati i Theophile da se dostojno oprosti od kluba kojem je puno toga dao."

Pitalo se i je li ova utakmica oproštaj nekih igrača poput Livakovića, Petkovića, Šutala i Ivanušeca.

"Ne, stvarno ne. To je teško prognozirati, nemam nikakve konkretne informacije da o tome mogu nešto pričati", kazao je Bišćan i dodao:

"Računam na sve igrače koji su članovi Dinama. Dok god to ne postane definitivno, sve planove radim oko njih, vezane uz njih. Računam na njih svakako. Ne možemo ništa prejudicirati, ali dok su tu, na njih maksimalno računam."

Zadovoljan je svojim dosadašnjim mandatom u Dinamu.

"Uvijek se može bolje, ali kad sam preuzeo momčad i sada, mislim da je velika razlika. To sve govori, pa i broj ljudi koji će sutra doći na utakmicu. Mi moramo težiti biti još bolji, dati navijačima još više razloga da stanu iza nas. Dečki treniraju sjajno, pa i kad se očekivala njihova preopuštenost, oni i dalje sjajno treniraju."

Bilo je i pitanja koji mu je najveći izazov sljedeće sezone.

"Izazov je biti bolji nakon prijelaznog roka nego što smo bili prije. Vjerujemo da je to moguće. Možda ne odmah, ali kroz realan period vremena, kad se poslože neke stvari, kad dođu novi igrači. Nemamo puno vremena, moramo težiti tome. Mi smo označili igrače koje bismo voljeli vidjeti u momčadi, nadam se da ćemo neke stvari izrealizirati. Kod nekog smo peti, kod nekog možda prvi, a možda je i nerealno što neke želimo vidjeti u svojim redovima. Nije sve u mojim rukama, to je stvar cijelog kluba."

Futsal Dinamo sinoć je u punom Draženovom domu slavio protiv Olmissuma u finalnoj seriji, a atmosferu s utakmice prokomentirao je i Bišćan.

"Lijepo je da postoje razlozi zbog kojih se navijači okupljaju, pozitivno je ozračje. Lijepi su kadrovi kad vidite takvo navijanje. Sutra bi stadion trebao biti dovoljno popunjen. Na nama je da svojim ponašanjem i igrama te ljude zaintrigiramo, da ih pokušamo zadržati na tribinama. A onda, kad se stadion jednom napravi, sve bi otišlo na višu razinu. Od one utakmice u Kranjčevićevoj s Lokomotivom sam osjetio kako se nešto događa, da kreće neka pozitivna priča. Moji igrači i momčad su svojim ponašanjem dali goriva toj vatri, to moramo raditi i dalje", zaključio je Bišćan.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!