Rukomet

Šoštarić: 'Lokomotiva će nastaviti dalje, sa mnom ili bez mene, nemam više snage'

Petar Jenjić • subota, 27.05.2023.
Šoštarić: 'Lokomotiva će nastaviti dalje, sa mnom ili bez mene, nemam više snage'
Foto: FaH

Trener Lokomotive Nenad Šoštarić osvrnuo se na poraz svoje momčadi u finalu Kupa. Istaknuo je da bi uvijek dao Kup za osvojeno prvenstvo te najavio odlazak iz kluba...

Lokomotiva je poražena u finalu Kupa te tako ostala na osvojenom Prvenstvu Hrvatske. Trener Nenad Šoštarić nije imao što za zamjeriti svojim igračicama.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mi se nikada nećemo predati, nikada se i nismo predali. Žao mi je što smo možda odigrali lošije, očito puknuli pod teretom emocija zadnje utakmice. Promašili smo previše zicera i otvorenih šansi. Svaki put kad smo se mogli vratiti, napravili smo neku grešku. Ja svim curama skidam kapu do poda. Da je netko rekao na početku prvenstva da ćemo doći tu gdje jesmo, mislim da bismo se svi dobro nasmijali. Lokomotiva je uvijek radila i radit će i dalje. Cijela vanjska linija plus golman nam odlazi, to je naše prokletstvo. Mogu im poželjeti puno sreće i da u drugim klubovima pokažu svu vrijednost hrvatskog rukometa."

"Moram naglasiti Stelu Posavec koja je radila sedam godina u Lokomotivi i svojim ponašanjem, radom i zalaganjem te spada već sada u legende kluba. Mogu im samo poželjeti najbolje. Uvijek bih dao Kup za prvenstvo jer za to radiš čitavu godinu, a u Kupu jednu odradiš lošije i ta priča nestane", nastavio je Šoštarić.

Finale je bilo na vrlo visokoj razini.

"Naravno, čestitam Podravci koja je odigrala dobru utakmicu, koja se borila. Bila je borbena utakmica, utakmica koja po kvaliteti, bez obzira na greške, kad pogledate vrhunske europske lige, nećete naći bolje utakmicu. Razlika je u organizaciji, je li dvorana puna, veći marketing i takve stvari. Ja bih htio da ljudi shvate da postoji ženski rukomet i da ima svoju kvalitetu. Da nas podrže na bilo koji način. Nekad nije potreban novac, već samo osmijeh, jedan poguranac u leđa. To nam treba, ono kako smo se osjećali u Slavonskom Brodu. Zato se time i bavimo, da razveselimo ljude, da bi na kraju bili veseli i zadovoljni."

Ostaje pitanje hoće li i dalje ostati na klupi momčadi.

"Igračicama sam rekao da nema razloga da plaču jer ono što su one napravile, one znaju da im nije lako sa mnom i koliko je meni teško bilo s njima. Lokomotiva će nastaviti dalje istim smjerom, sa mnom ili bez mene, otom-potom. Nemam više snage osmi put slagati ekipu i razmišljati o tome. Htio bih tih par godina, kojima se mislim baviti ozbiljno sportom, raditi pravi, vrhunski rukomet i imati neku osobnu zadovoljštinu. Jako puno sebe sam uložio u ovaj klub, puno toga smo postigli, enormne rezultate. Vrijeme je da razmišljam malo o sebi."

FOTO: HINA/ HRS/ Nebojša Tejić/Kolektiff Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!