Košarka

150 puta NBA momčadi nisu ispustile tri pobjede prednosti, hoće li Miami Heat biti prva?

Petar Jenjić • nedjelja, 28.05.2023.
150 puta NBA momčadi nisu ispustile tri pobjede prednosti, hoće li Miami Heat biti prva?
Foto: EPA

Boston Celticsi i Miami Heat odigrat će sedmu utakmicu finala Istočne konferencije. U TD Gardenu domaćin će imati priliku postati prva momčad koja je nadoknadila zaostatak od 3-0 u seriji...

Kroz čitavu NBA povijest čak 150 puta dogodilo se da jedna momčad zaostaje 3-0 u seriji, ali nikada do sada nismo vidjeli preokret. Priliku za prvi imat će Boston Celticsi koji su zaostajali protiv Miami Heata, a noćas su nakon velike drame stigli do pobjede.

Igraj na Boston Celtics - Miami Heat na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Celticsi su tako postali četvrta NBA momčad koja je izborila sedmu utakmicu nakon zaostatka 3-0. To je uspjelo Portland Trail Blazersima protiv Dallas Mavericksa 2003. godine, Denver Nuggetsima protiv Utah Jazza 1994. godine i New York Knicksima protiv Rochester Royalsa još daleke 1951. godine.

Međutim, postat će prva od tih ekipa koja će biti domaćin u majstorici. Trener Joe Mazzulla pet puta se suočavao s ispadanjem ove sezone i peti puta stigao do pobjede. Time se izjednačio s Paulom Westphalom koji je isto ostvario s Phoenix Sunsima 1993. godine.

Kada u to ubrojimo i prošlosezonsko doigravanje, Boston je upisao osam pobjeda kada se suočavao s eliminacijom, čime se izjednačio s Houston Rocketsima iz 1994. i 1995. godine. Petom uzastopnom gostujućom pobjedom u eliminacijskoj utakmici također su se izjednačili s najviše pobjeda u tim situacijama.

Hoće li Boston biti prvi koji će nadoknaditi zaostatak od 3-0, preostaje nam saznati. Utakmica se igra u noći s ponedjeljka na utorak.

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!