Ostali sportovi

Hrvatska dobila najviše ocjene, ali domaćinstvo SP-a dodijeljeno Kini

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 28.05.2023.
Hrvatska dobila najviše ocjene, ali domaćinstvo SP-a dodijeljeno Kini

Kina će biti domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva u taekwondou. Iako je Generalna skupština Svjetske taekwondo federacije dodijelila Hrvatskoj najvišu ocjenu, natjecanje je dobila Kina...

Završen je sastanak vijeća Svjetske taekwondo federacije na kojem su prezentirane zemlje članice koje su se kandidirale za mjesto domaćina Svjetskog prvenstva 2025. godine. Hrvatska je, kao što znamo bila jedan od kandidata, a konkurenti su nam bili izuzetno jaka Kina, SAD i Bugarska.

Nakon održanih govora i izlaganja predstavnika zemalja kandidata, Generalna Skupština se složila kako je upravo Hrvatska prezentacija ostvarila najviše ocjene. Desetominutno predstavljanje Hrvatske kao kandidacijske zemlje sastojalo se od kratkog videa i PowerPoint prezentacije koju je vodio naš dopredsjednik, prof. dr. sc. Dragan Primorac.

Zbog neočekivanog interesa koji je pobudila naša prezentacija, odluka o glasovanju Generalne Skupštine je neuobičajenom praksom na kraju prebačena na Izvršni odbor, koji se sastoji od malog broja odabranih ljudi - njih čak 31.

Nakon razmatranja, predsjednik Svjetske taekwondo federacije (World taekwondo) Chungwon Choue je konačno proglasio Kinu kao pobjednicu. Da je odluka pak regularnim putem išla na Skupštinu, najbolje svjetske taekwondo borce zasigurno bismo gledali za dvije godine u Lijepoj Našoj.

Uostalom, kod proglašenja odluke, poredak je bio Kina, Hrvatska, SAD i Bugarska. Izabrani sljedeći domaćini dobili su vrlo mlaki pljesak, a predsjednik Choue je, pomalo skrušena pogleda (vidi se to i na gornjoj slici), čestitao našem dopredsjedniku Primorcu na sjajnoj prezentaciji.

"Uobičajeno je da odlučuje Skupština, no oni su išli na Izvršni odbor i nama tako smanjili izglede. Kina nudi velika sredstva i to je veće i važnije tržište za World Taekwondo i ja to shvaćam, a mi se nemamo razloga sramiti naše kandidature. Dapače, svim nam na njoj čestitaju i ja vjerujem da je to zalog za svaku našu buduću kandidaturu. Nakon ovakve prezentacije ja sam siguran da smo mi favoriti za 2027. godinu", kazao je predsjednik Saveza Anto Nobilo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!