Rukomet

Rukometaši na pijesku sedmi, rukometašice osme na Europskom prvenstvu

Sportnet • nedjelja, 28.05.2023.
Rukometaši na pijesku sedmi, rukometašice osme na Europskom prvenstvu
Foto: Pixsell

Europsko prvenstvo u Portugalu službeno je završilo za hrvatske reprezentacije. Hrvatska muška seniorska reprezentacija završila je na 7. mjestu, a ženska na 8. mjestu...

Seniori su završni dan Europskog prvenstva otvorili utakmicom protiv Ukrajine. Ukrajini i Hrvatskoj je ovo drugi susret na prvenstvu, prvi je otišao na stranu Hrvatske. Cijeli prvi set obilježen je hrvatskim vodstvom i na kraju pobjedom. Ukrajinci su krajem drugog seta uspjeli povesti, ali hrvatski rukometaši ubacuju u brzinu više te dolaze do pobjede i u drugom setu. Konačan rezultat bio je 0:2 (14:26, 20:22).

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo ime susreta protiv Ukrajine bio je Lucian Bura s 30 poena, a Filip Goričanec i Valentino Valentaković dodali su po šest poena.

"Zadnja utakmica na prvenstvu i nismo se baš nadali da će to biti dvoboj za 7. mjesto koje nam odlučuje o odlasku na Europske igre. Najvažnije je da smo dobili i kvalificirali se na igre koje će se igrati u Poljskoj", izjavio je Dominik Marković.

"Zadnja utakmica na prvenstvu donijela nam je onaj minimalni cilj koji smo postavili prije dolaska u Portugal, a to je odlazak na Europske igre u Poljsku. Samim time utakmica protiv Ukrajine imala je visok ulog. Iako smo ih već dobili u glavnoj rundi 2:0 na ovom turniru, ovaj susret je ipak nosila puno više. Prvi set smo izvrsno odradili, a obranu i napad smo odigrali na vrhunskoj razini. U drugom setu je zlatni gol odlučio o pobjedniku. Još jednom smo pokazali da kada je najteže da se Hrvatska uspije izvući", prokomentirao je izbornik muške seniorske reprezentacije Mladen Paradžik.

Drugu utakmicu igrale su seniorke protiv reprezentacije Danske. Prvi set obilježila je borba pogodak za pogotkom, a Danska ga je uspjela odvesti u svoju korist. U drugom setu je nastavila u istom tonu i osvojila ga, a u konačnici i 7. mjesto.

Konačan rezultat glasio je 0:2 za Dansku (21:23, 17:24), a Anja Vida Lukšić s 23 poena bila je prvo ime susreta. "Napravile smo neke nepotrebne greške, a ovo je rukomet na pijesku gdje je svaka lopta bitna. Za nastavak sezone, ostale su nam još Mediteranske igre i nadam se da će ekipa ostati na okupu, da će se trenirati i da ćemo na Mediteranskim igrama ostvariti neki rezultat", rekla je hrvatska reprezentativka Martina Ćorković.

"Izgubili smo od Danske 2:0, cijelo vrijeme smo bili u egalu. Zadovoljan sam igrom u obrani i napadu, ali nažalost u oba seta smo napravili neke gluposti koje su presudile u korist Danske. Protiv odličnog protivnika male stvari rade razliku, svaka odbijena lopta je bitna. U svakom setu nismo iskoristili tri, četiri takve lopte što je na koncu dovelo do poraza", završnu riječ Europskog prvenstva dao je izbornik Stjepan Babić.

Rukomet na pijesku

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!