Vodeni sportovi

Sinkovići ponovno najbolji u Europi: 'Stvarno uzbudljiva utrka, ipak smo bili jači'

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 28.05.2023.
Sinkovići ponovno najbolji u Europi: 'Stvarno uzbudljiva utrka, ipak smo bili jači'
Foto: Pixsell

Braća Martin i Valent Sinković prokomentirali su svoju zlatnu medalju na Europskom prvenstvu, dok su sestre Ivana i Josipa Jurković očekivano bile pomalo nezadovoljne, s obzirom na osvojenu drvenu medalju...

Braća Martin i Valent Sinković nastavljaju pisati veslačku povijest. U finalu dvojaca na pariće osvojili su europsko zlato, njihovo sedmo u karijerama.

U cilj su ušli s vremenom 6:07.00 ostavivši iza sebe posade Italije (6:08.25) i Nizozemske (6:10.74).

"Ponovno europski prvaci, stvarno uzbudljiva utrka. Znali smo da će Talijani biti teški protivnici, a to su i pokazali. Dali su sve, zadnjih 500 metara su krenuli, ali ipak smo mi bili jači. Dobro će nam doći odmor, ali i dalje ćemo trenirati i jedva čekamo Svjetsko prvenstvo za koje se nadamo da će jednako završiti", rekao je Martin Sinković.

"Jedna prava, čvrsta utrka. Čekali smo, bili smo strpljivi i stvarno se to isplatilo. Zadnjih 200 metara, kad smo vidjeli da nam više ne odlaze, rekli smo moramo sve od sebe dati, stisnuti pa da vidimo kako će odgovoriti. Mladi su i jaki, ali ipak smo ih uspjeli slomiti, preponosni smo kako je sve ispalo. Sada imamo tri dana odmora i nastavljamo s pripremama. Na drugi Svjetski kup ne idemo, spremit ćemo se za zadnji u Lucernu koji nam je ujedno i generalna proba za Svjetsko prvenstvo", dodao je Valent Sinković.

Sestre Ivana i Josipa Jurković osvojile četvrto mjesto.

"Hvala svima koji su bili uz nas. Dale smo sve od sebe, na kraju su Španjolke te koje su u finišu ipak bile malo jače. Ja sam krenula presnažno prvih 500 metara jer smo htjele izbiti i onda držati tempo. Krenuli smo na glavu, ali zadnjih 200 metara nisam imala snage. Nekad i tako mora biti, netko pukne, netko nastavi, ali nakon Svjetskog kupa u Zagrebu, prezadovoljna sam. Idemo dalje, graditi se iz utrke u utrku", rekla je Josipa Jurković.

"Jesmo i nismo zadovoljne, znate kako je to kada imate drvenu medalju. Idemo u Luzern s još više motiva da pokažemo što možemo i da tamo dođemo u još boljoj spremi nego što smo sada", zaključila je Ivana Jurković.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!