Nogomet

Theophile-Catherine: 'Sretan sam što sam bio dio ovoga kluba, bilo je dinamično i intenzivno'

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.05.2023.
Theophile-Catherine: 'Sretan sam što sam bio dio ovoga kluba, bilo je dinamično i intenzivno'
Foto: Pixsell

Kevin Theophile-Catherine zaključio je priču s Dinamom. Jedan od rijetkih koji su još uvijek u klubu iz one udarne Bjeličine postave, jučer se oprostio nakon što mu završava ugovor ovog ljeta...

Bit će odlazaka iz Dinama ovog ljeta, u to nema sumnje, a jedan igrač već se oprostio od kluba. Riječ je o Kevinu Theophile-Catherineu kojem ovog lheta završava ugovor s Modrima i suradnja nije produžena. Sjajni francuski stoper uživao je u Dinamu i odlazi s lijepim uspomenama.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"U Dinamu sam proveo lijepo razdoblje, sretan sam što sam bio dio ovoga kluba. Istodobno je bilo i dinamično, intenzivno... Kada bih ocijenio ambijent u Dinamu u ovih pet godina, dao bih čistu desetku", kaže Theophile-Catherine za Dinamovu stranicu.

U Dinamu se vrlo brzo prilagodio, a bio je i jedan od ključnih igrača u prolasku u nokaut fazu Europske lige nakon desetljeća čekanja.

"O Dinamu sam puno znao i prije nego što sam došao ovdje. Volim nogomet, pratim ga i znao sam puno o ovom klubu. Kasnije sam razgovarao i s igračima koji su ranije igrali ovdje, a zvao me i Marko Marić, također nekadašnji Dinamov igrač, koji je kasnije u karijeri nastupao i u francuskoj ligi. Marić, dakako, sjajno govori francuski i mogu reći da je on jedan od glavnih razloga zašto sam došao. Puno smo razgovarali, pričao mi je o načinu života ovdje i svidjelo mi se. Debitirao sam u toj utakmici protiv Hapoela, pobijedili smo s 5:0, ali sjećam se i uzvrata gdje nam je doista bilo teško. Ipak, na kraju je sve dobro prošlo, odigrali smo 2:2 i izborili sljedeći krug. Sjećam se tog ljeta, bilo je naporno, igrali smo svaka tri dana, stalno smo bili na putovanjima, ali ispalo je sjajno. Baš mi je ta prva godina ostala u posebnom sjećanju, ono slavlje nakon izborenog plasmana u europsko proljeće nakon 49 godina. To posebno ostaje u pamćenju. Puno je lijepih sjećanja, a ovo je baš posebno."

Malo je nedostajalo da Dinamo napravi korak dalje već te sezone protiv Benfice, ispao je u produžetku u Lisabonu.

"Ako bih izdvojio neku utakmicu, onda bi to bili baš ti dvoboji protiv Benfice. Posebice uzvrat jer sam su mi ona dva dana prije utakmice bili jako teški, bio sam bolestan, imao visoku temperaturu, ali uz pomoć liječnika i fizioterapeuta ipak sam se nekako uspio spremiti i zaigrati."

Posebno je odjeknuo preokret protiv Tottenhama i izbacivanje Mourinhovih Spursa na krilima Mislava Oršića.

"Osjećali smo da možemo načiniti preokret, vjerovali smo u to i samopouzdanje je raslo. Sjećam se da smo se prije uzvratne utakmice hrabrili, glasno uvjeravali jedni druge da možemo preokrenuti rezultat i proći. I baš to se i dogodilo. Zanimljiva je priča iz prošlog ljeta kad smo se Eric Lamela i ja sreli u Španjolskoj. Boravio je ondje s obitelji. Bili smo u istom hotelu u Menorci, družili smo se, moja je supruga Argentinka kao i on. Pričali smo s njim i njegovim ocem o toj utakmici. Baš je bilo zabavno, i on sam je rekao da je to bila luda utakmica. Kaže da je bilo ludo kako se sve dogodilo, kako je onaj dečko zabijao i nikako da stane, jednom, dvaput, triput... Samo sam mu rekao: Da, da, naš Orša, ha ha ha...."

I prošle sezone Dinamo je imao šansu protiv Seville.

"U takvim utakmicama odlučuju detalji, a Dinamo je pokazao da je konkurentan na velikoj sceni. To je visoka i zahtjevna razina nogometa i kad dođe tvoj trenutak, moraš zabiti. Isto tako, moraš odoljeti kad je momentum na strani suparnika. To je slično boks meču, primaš i zadaješ udarce. Ali, Dinamo je pokazao da je konkurentan na velikoj sceni."

Koja mu je najdraža utakmica u Dinamovom dresu?

"Sve su mi ove utakmice drage i ne znam koju bih izdvojio. Možda baš onu u Velikoj Gorici golom za pobjedu u sudačkoj nadoknadi ili ipak onaj gol za vodstvo protiv Osijeka u Zagrebu u mojem prvom nastupu u HNL-u. Ma, sve ih nosim sa sobom kao dio lijepih sjećanja."

U Dinamu je nosio broj 28 iz jednostavnog razloga.

"Volim taj broj. Izabrao sam ga jer sam rođen 28. listopada."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!