Nogomet

Skočić: 'Imamo niz nepoznanica, u konačnici A reprezentacija je prioritet'

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.05.2023.
Skočić: 'Imamo niz nepoznanica, u konačnici A reprezentacija je prioritet'
Foto: Pixsell

Dragan Skočić objavio je preliminarni popis za Europsko prvenstvo i ostavio prostor za promjene, posebno u obrambenom dijelu gdje Hrvatska ima najviše nepoznanica...

Vremena za predaju potpunog popisa ima još uvijek dovoljno i izbornik Dragan Skočić nadopunit će listu do početka priprema.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Moram reći da je ta lista nepotpuna i podložna promjenama zato što imamo dosta problema, posebno na nekim pozicijama u obrani. Htio sam odgledati ovo zadnje kolo i utakmice U-20 reprezentacije tako da je ona nepotpuna. Ne trebamo žuriti, listu predajemo 15. lipnja Uefi. Tako da tu kupujemo vrijeme, imamo dovoljno dana i lista je svakako podložna promjenama. Imamo i dosta igrača koji ne igraju tako da nismo sigurni niti u kakvom su stanju dok ih ne vidimo."

Nadopunjena lista bit će poznata 10. lipnja, a do 15. lipnja u ponoć bit će poznat i konačni popis igrača za Europsko prvenstvo.

"Što se tiče stožera, tu će biti Danijel Šarić, zatim Mladen Žganjer koji je bio sa mnom u Saudijskoj Arabiji i iranskoj reprezentaciji, imamo tu mladu gardu, Matušinskija, Likića kao kondicijske trenere i Žišku kao analitičara. To je dobar spoj iskustva i energije. Mladi su puni energije, a mi imamo dovoljno iskustva da donosimo odluke."

Skočić prilikom slaganja popisa mora voditi računa o puno toga, a A reprezentaciju stavlja na vrh prioriteta.

"Ima tu dosta interesa, interes A reprezentacije treba biti najveći. Tu je i interes klubova, Liga nacija je tu. A reprezentacija je prioritet, ali ti igrači bi nam dobro došli u ovoj situaciji. Cilj je uvijek najveći, moramo znati da imamo 12 igrača na preliminarnoj listi koji mogu igrati u idućem ciklusu. Tako da je to vrlo mlada reprezentacija, ali to ne znači da se nećemo potući sa svima. Evidentno je da imamo puno ozlijeđenih, suspendiranih igrača, onih koji trenutačno ne igraju. Zato i jesam napravio nepotpunu listu igrača za koje želim vidjeti u kakvom su stanju. Ono što dobivam informaciju iz klubova, to može biti i subjektivno."

Na popisu je Niko Sigur koji može igrati i za Kanadu.

"Dali smo si ruke, mislim da bi to trebalo biti u redu. Uvijek postoji faktor koji može poremetiti, nadam se da je sve u redu. Pletikosa je razgovarao s njim. I ja sam osobno, ali on je bio angažiran oko toga."

Skočić je pobrojao sve one problematične, popis je respektabilan.

"Suspendiran je Mario Vušković, ozlijeđeni su Boško Šutalo, Smolčić, Sučića, Franjić koji se oporavio, ali pitanje je što to znači za njegovo trenutačno stanje. On je u treningu, ali nema utakmica. Imamo Soldu i Palaversu koji nemaju utakmica tri, četiri mjeseca. Ima niz nekih problema. Sad me možete pitati zašto su na listi. Zato što imaju tu kvalitetu iako ne igraju. Igraju u većim ligama i moja je procjena da ipak zaslužuju biti na listi samim tim što imaju određenu kvalitetu."

Što se tiče Diona Drene Belje, on će prvo kod Zlatka Dalića u A reprtezentaciju.

"Jasno sam rekao da je A reprezentacija prioritet. Beljo ide s A reprezentacijom, a poslije ćemo vidjeti. Ne mogu znati što će se događati u A reprezentaciji. On je tamo, a hoće li se priključiti, to nije sigurno. Morali smo ga staviti na popis kao što smo poslali i veći broj pretpoziva jer ne znamo hoće li moći doći na pripreme ovi pozvani, ne znamo stanje igrača konkretno. Imamo niz nepoznanica, na koncu hoću provjeriti neke igrače u U-20 reprezentaciji. A reprezentacija je prioritet. Izgledao bih glupo kad bih rekao da igraju Gvardiol, Josip Šutalo, Stanišić i Beljo. Nama je cilj doći na Olimpijske igre, to je cilj koji je mene vodio. Nije me vodio novac koji sam mogao zaraditi, nego da se kvalificiramo na Olimpijske igre. Prioriteti se moraju znati, a meni je drago da mlada reprezentacija producira igrače za A reprezentaciju. To je neki krug, a ja mogu biti zadovoljan ili nezadovoljan."

Što se Luke Sučića tiče, znalo se da će teško biti spreman.

"Dobili smo signale da neće biti spreman. Bio je važan igrač za reprezentaciju. Postoje problemi i ima niz igrača koji nisu igrali dugo. Ova lista je zato takva kakva jest. Na okupljanju U-20 reprezentacije pogledat ću neke igrače."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!