Tenis

Završene pripreme za 13. izdanje teniskog turnira Sirius Open

Sportnet • ponedjeljak, 29.05.2023.
Završene pripreme za 13. izdanje teniskog turnira Sirius Open

Bliži se 13. izdanje međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom Sirius Open koji će se održati od 1.6. do 4.6. na teniskom centru Maksimir u Zagrebu...

Turnir će i ove godine okupiti sudionike iz cijelog svijeta, a na natjecanje dolazi oko 30 natjecatelja iz 13 zemalja. Na listi natjecatelja nalaze se tenisači iz brojnih europskih država, ali i iz Tajlanda, Kolumbije i Japana.

"Drago nam je što možemo najaviti još jedno izdanje teniskog turnira Sirius Open za osobe s invaliditetom. Ovaj turnir, koji već dugi niz godina organiziramo, ističe se kao najdugovječniji teniski događaj ove vrste u Hrvatskoj. Ponosni smo na sudjelovanje natjecatelja iz cijelog svijeta u svim kategorijama koje su dostupne za tenisače u kolicima. Svi ljubitelji sporta su dobrodošli na Ravnice kako bi podržali natjecatelje i uživali u tenisu", rekao je Bojan Kovač, direktor turnira Sirius Open.

Prošle godine pobjedu na turniru odnio je Austrijanac Nico Langmann koji je rezultatom 6:1, 6:4 pobijedio Talijana Lucu Arcu. U ženskoj kategoriji slavila je Marianna Lauro iz Italije.

Uz glavnu mušku i žensku kategoriju natjecanja su se održavala u kategoriji quadova, kao i u kategoriji juniora.

Sirius Open predstavlja važan dio UNIQLO Wheelchair Tennis Toura koji okuplja vrhunske teniske turnire za osobe s invaliditetom diljem svijeta. Kao jedan od 150 međunarodnih turnira u više od 40 zemalja, Sirius Open ponosno predstavlja Hrvatsku na globalnoj razini. Osim poticajući sportsku izvrsnost, turnir još od 2009. godine promovira tenis u kolicima unutar hrvatske javnosti i šire.

Kroz kontinuirane napore, Sirius Open podiže svijest o ovom iznimno atraktivnom i inspirativnom sportu te njegovom važnom utjecaju na zajednicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!