Nogomet

Rakitić: 'Sve dok se na terenu osjećam ugodno neću žuriti u mirovinu'

Sportnet, Krešimir Milić • ponedjeljak, 29.05.2023.
Rakitić: 'Sve dok se na terenu osjećam ugodno neću žuriti u mirovinu'
Foto: EPA

Hrvatski veznjak u srijedu igra finale Europske lige protiv Rome. Prilika je to za Sevillu da još jednom podigne ovaj pehar…

U srijedu 31. svibnja Sevilla će igrati svoje peto finale Europske lige, prvo s Romom, a susrest će se od 21 sat u Budimpešti. Sevilla dosad nikad nije izgubila u finalu Europske lige, ali s druge strane ima i Roma svoj talisman u vidu Josea Mourinha koji ima isto stopostotan skor u europskim finalima.

Igraj na Sevilla - Roma na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bit će ovo finale i prilika za Ivana Rakitića da po drugi put podigne ovaj pehar sa Sevillom. Prvi put je to napravio u sezoni 2013./14., a nekadašnji hrvatski reprezentativac i srebrni iz Rusije osvajao i Ligu prvaka, Svjetsko prvenstvo klubova te europski Superkup s Barcelonom.

Sad ima priliku svojoj kolekciji u veteranskim godinama dodati još jedan trofej u kolekciju. Kao jedini iz one prve šampionske momčadi u intervjuu za Jutarnji list govorio je o nadolazećem finalu.

"Naš put do finala ima nekih sličnosti s Torinom 2014. Nitko ni tada nije vjerovao u nas, što je zapravo bilo logično jer smo prethodnog ljeta promijenili valjda 15-16 igrača, na scenu je stupila kompletna nova momčad. Međutim, u ključnim trenucima pronalazili smo zajedništvo, provlačili se uz malo sreće i puno karaktera u nekim tijesnim utakmicama nokaut-faze protiv Betisa i Valencije. Tako smo i sada eliminirali Manchester United i Juventus, iako su nas mnogi bili otpisali. I učinili smo to na impresivan način, poslije su nam i jedni i drugi priznali da bolja momčad putuje dalje. Te dvije pobjede napunile su nas vjerom i dobrom energijom, uzletjeli smo i želimo završiti sezonu na postolju kao i 2014. godine, ali svjesni smo da nas čeka najteži mogući suparnik. Jose Mourinho za mene je jedan od najvećih trenera u nogometnoj povijesti, iznimno respektiram njegov rad", rekao je Rakitić za Jutarnji list.

Neki njegovi suigrači iz reprezentacije su se odlučili na kraj karijere, ali on s 35 i dalje igra.

"Ima još malo goriva u spremniku. Ugovor sa Sevillom veže me do ljeta sljedeće godine, ali već sada mogu najaviti da nastavljam igrati. Sve dok se na terenu osjećam ugodno, a moj je dojam da igram možda i najbolji nogomet u karijeri, neću žuriti u mirovinu", istaknuo je Rakitić.

Cijeli razgovor za Jutarnji list možete pročitati ovdje.

FOTO: EPA/JULIO MUNOZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!