Tenis

Dan bez hrvatskih predstavnika u singlu, ali u akciji su Alcaraz, Đoković, Sabalenka...

Mihaela Bradovski • srijeda, 31.05.2023.
Dan bez hrvatskih predstavnika u singlu, ali u akciji su Alcaraz, Đoković, Sabalenka...
Foto: EPA

Svo troje hrvatskih predstavnika u Roland-Garrosu prošli su u drugo kolo. No, danas oni neće biti u akciji, ali očekuje nas svejedno nekoliko vrlo zanimljivih mečeva...

Bit će ovo još jedan dan za uživanje za širu tenisku javnost, u akciji će biti najbolji tenisači i tenisačice današnjice koji garantiraju i neke vrlo kvalitetne dvoboje.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Borna Ćorić i Donna Vekić prošli su u drugo kolo, kao i sinoć Petra Martić, no za hrvatske predstavnike rezerviran je četvrtak kada bi svi trebali biti u akciji.

Danas će fokus biti na nekim drugim mečevima, a treba istaknuti kako će svakako biti zanimljivo popratiti i današnje mečeve, na dva najveća stadiona očekuju se nastupi glavnih kandidata za titulu pobjednika.

Philippe-Chartrier

Na Philippe Chartrieru program 45 minuta nakon ostalih, u 11:45 sati, otvaraju treća nositeljica Jessica Pegula i Camila Giorgi, Talijanka koja može biti opasna.

Nakon toga slijedi malo guštanja za domaćina, peta nositeljica Caroline Garcia, već neko vrijeme francuski broj jedan, a ona će igrati protiv Ruskinje Ane Blinkove.

Zatim dolaze na red dvije poslastice, nastupi Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza. Obojica su izraziti favoriti i u tim mečevima ishod će ovisiti isključivo o njima.

Alcaraz u trećem meču dana igra protiv Japanca Tara Daniela, a Đoković će program zaključiti protiv Martona Fucsovicsa.

Suzanne-Lenglen

I Suzanne Lenglen teren ugostit će niz sjajnih igrača, a prvi će na teren Stefanos Tsitsipas protiv Roberta Carballesa Baene u meču u kojem se očekuje pobjeda Grka nakon manjih problema u prvom kolu.

Zatim slijede dva ženska meča, prvo će u jakom dvoboju Daria Kasatkina igrati protiv Markete Vondroušove, a zatim u bjeloruskom dvoboju igraju Arina Sabalenka i Irina Šimanovič.

Program će zaključiti Cameron Norrie protiv Lucasa Pouillea koji je u potrazi za starom formom.

Hrvati u parovima

Hrvatska će imati predstavnike u konkurenciji parova. Ivan Dodig s Austinom Krajicekom igra treći meč dana na terenu broje dva protiv Argentinaca Baeza i Durana.

UI konkurenciji mješovitih parova u posljednjem meču na terenu broj tri Mate Pavić i Bethanie Mattek igraju protiv Schuurs i Rojera.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!