Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice debitirale u elitnoj Ligi nacija porazom od Bugarske

Mihaela Bradovski • srijeda, 31.05.2023.
Hrvatske odbojkašice debitirale u elitnoj Ligi nacija porazom od Bugarske
Foto: Pixsell

Oslabljena hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija upisala je startni poraz u Ligi nacija protiv Bugarske. Bugarska je slavila bez izgubljenog seta...

Dugo iščekivani debi u Ligi nacija za hrvatske odbojkašice nije prošao dobro. Bugarska je bila prejaka, obje reprezentacije bile su pomlađene i oslabljene, ali se pokazalo kako Bugarska ipak ima širi kadar i više iskustva.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je Hrvatska povela sa 6:2 u prvom setu, u nastavku je izgledala impresionirano i bez ikakvog odgovora na bugarsku igru. Uzalud je Ferhat Akbas zvao minutu odmora i pokušavao smiriti djevojke, to se počelo događati tek u drugom i trećem setu.

Bugarke su prvi set riješile u svoju korist s visokih 25:12 što znači da su od zaostatka 2:6 napravile seriju čak 23:6.

Već u drugom setu Hrvatska je izgledala bolje iako je i taj drugi set imao sličan tijek samo što je Hrvatske ipak pružila jači otpor. Ponovno je dobro otvorila set i pola, ali Bugarska se na vrijeme probudila i uzela set s 25:17.

Treći set bio je najbolji iz hrvatske perspektive, vodstvo do druge trećine seta, nekoliko osvojenih poena nakon dugačkih razmjena, ali Bugarska je ipak bila bolja i s 25:19 završila posao.

U hrvatskom sastavu najučinkovitija bila je kapetanica Martina Šamadan s deset poena, a kod Bugarske, koja je praktički cijeli meč odradila s udarnom postavom, Maria Jordanova upisala je 11 poena.

U drugom kolu Hrvatsku čeka vrlo snažna Njemačka.

Liga nacija, prvo kolo:
Hrvatska - Bugarska 0:3 (12:25, 17:25, 19:25)

FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!