Košarka

Gran Canaria želi vratiti seriju u Madrid nakon prvog poraza od Reala

Krešimir Milić • srijeda, 31.05.2023.
Gran Canaria želi vratiti seriju u Madrid nakon prvog poraza od Reala
Foto: FaH

Izabranici Jake Lakovića imaju priliku izjednačiti seriju na domaćem parketu. S druge strane su im europski prvaci koji imaju cilj i do naslova prvaka Španjolske…

Već nakon prvog poluvremena prve utakmice serije četvrtfinala španjolske ACB lige između Real Madrida i Gran Canarije bilo je jasno u kojem smjeru će ići. Na odmor su otišli igrači Reala s 26 koševa razlike, a utakmicu zaključili s 27.

Igraj na Gran Canaria - Real Madrid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedino su u trećoj četvrtini su uspjeli gosti parirati u WiZink Centru, ali Real je do kraja potvrdio status favorita i razliku u kvaliteti momčadi. Te parametre potvrđuju tijekom cijele sezone kroz Euroligu gdje su igrali sjajnu seriju protiv Partizana, a onda u odličnim utakmicama protiv Barcelone i Olympiakosa došli do desete titule Eurolige.

"La Undécima" se proslavila, a sad Hezonja, Musa i društvo jurišaju prema tituli ACB lige. Real je glavni dio prvenstva završio na trećem mjestu iza Barcelone i Baskonije koju je u četvrtfinalnog seriji s 2:0 izbacio već Joventut.

Na putu prema obrani titule stoji im sad još jedna utakmica protiv Gran Canarije na gostujućem terenu. Izabranici Jake Lakovića ovu utakmicu vide kao priliku da izjednače seriju i prebace je u Madrid.

No s druge strane su europski prvaci koji su ove sezone već nekoliko puta pokazali kolikom koncentracijom kvalitete raspolažu u ključnim trenucima.

Što su rekli?

Jaka Laković, trener Gran Canarije:"Svi igrači su na raspolaganju. Drugu utakmicu pripremamo s idejom da budemo puno bolji i da imamo više energije i intenziteta. Moramo pokušati vratiti ovu seriju u Madrid, iako znamo da je to vrlo teška misija. Sigurno ćemo imati tenzije, više nego pritisak. U ovoj utakmici favorit je Madrid, ali mi želimo dobro, zajedno s našim navijačima. Pokušat ćemo učiniti sve da vratimo izjednačenje u Madrid."

Chus Mateo, trener Real Madrida:"Gran Canaria je sjajna momčad i moramo ih poštovati jer igraju fantastično, ovo je playoff, a mi još ništa nismo napravili, samo smo napravili prvi korak u pravom smjeru."

Mjesto, vrijeme

Herbalife Gran Canaria, Las Palmas, 21 sat

Nedostaju

Gran Canaria: -

Real Madrid: -

Prethodni međusobni dvoboj

Gran Canaria je posljednju pobjedu protiv Real Madrida upisala 24. listopada 2021. godine. Od te utakmice u četiri odigrana susreta Real Madrid je slavio u svakom.

Prognoza

Nakon europske titule Real Madrid želi bez većih komplikacija zaključiti i borbu za naslov prvaka Španjolske. Prva utakmica je pokazala očitu razliku u kvaliteti, a teško da će i u drugoj biti drugačije.

Foto: EPA/TOMS KALNINS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!