Nogomet

Emmen do vrijedne gostujuće pobjede u borbi za ostanak u Eredivisie

Petar Jenjić • srijeda, 31.05.2023.
Emmen do vrijedne gostujuće pobjede u borbi za ostanak u Eredivisie

U prvoj polufinalnoj utakmici razigravanja za Eredivisie, Emmen je na gostovanju kod NAC Brede slavio s 2:1. Domaćin je svoj pogodak postigao u posljednjim trenucima susreta...

Emmenu prijeti ispadanje u drugi rang nakon samo jedne sezone u Erdivisie, a danas je u polufinalu doigravanja igrao prvu utakmicu za ostanak.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na drugoj strani stoji im NAC Breda koja se nakon ispadanja 2019. godine želi vratiti u najviši rang. Međutim, ako je suditi nakon prve utakmice, to će se jako teško dogoditi, s obzirom na domaći poraz od 2:1.

Emmen je poveo u 24. minuti kada je Jari Vlak odigrao povratnu loptu na rubu kaznenog prostora za Lorenza Burneta koji krasnim udarcem matira protivničkog vratra. To mu je bio prvi gol uopće ove sezone, došavši u pravom trenutku.

Novi pogodak za gostujuću momčad stigao je 15 minuta kasnije. Iz slobodnog udarca ubacio je Mark Diemers, a glavom u gol skrenuo Ole ter Haar Romeny.

U posljednjim trenucima susreta domaćin je uspio smanjiti zaostatak kada je lijepo iz voleja pogodio Aime Omgba. Uzvratna utakmica igra se 3. lipnja.

Doigravanje za plasman u Erdivisie:
NAC Breda - Emmen 1:2 (prva utakmica)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!