Vodeni sportovi

Grci šokirali Bresciju, Sandro Sukno izborio novo polufinale s Pro Reccom

Petar Jenjić • srijeda, 31.05.2023.
Grci šokirali Bresciju, Sandro Sukno izborio novo polufinale s Pro Reccom
Foto: EPA

Odigrane su preostale tri utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Za najveće iznenađenje pobrinuo se Vouliagmeni koji je svladao Bresciju, dok je Pro Recco, kojeg vodi Sandro Sukno, bio bolji od Ferencvarosa...

Veliko iznenađenje priredio je Vouliagmeni koji je s 11:10 svladao talijansku Bresciju, prvoplasiranu momčadi skupine B koja je u 14 utakmica osvojila 34 boda.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Grčka momčad vodila je s 10:7, da bi Talijani uspjeli smanjiti na 11:0, tri i pol minute prije kraja utakmice. Međutim, do isteka vremena nismo vidjeli nijedan pogodak.

Najbolji je kod pobjedničke momčadi bio Charalampos Troulos s četiri pogotka, dok je Efstathios Kalogeropoulos dodoa tri gola.

Vincenzo Renzuto Iodice, Jacopo Alesiani i Stefano Luongo zabili su po dva za Bresciju.

U polufinalu će igrati protiv Novog Beograda koji je kao domaćin svladao grčki Olympiakos s 13:11. Osim uspješnog napadačkog učinka, tu se izdvaja i sjajni vratar Joao Pedro Fernandez s čak 17 obrana.

Novi Beograd do pobjede je predvodio Alvaro Granados Ortega s pet pogodaka. Po tri gola za Grke zabili su Alexandros Papanastasiou, Filip Filipović i Gyorgy Vamos s tri gola.

Andro Bušlje nije se upisao u strijelce za Olympiakos, dok je Marko Bijač imao sedam obrana.

Barceloneta, koja je izbacila Jug AO, u polufinalu će igrati protiv branitelja naslova Pro Recca koji je bio bolji od Ferencvaroša rezultatom 8:4.

Momčad koju vodi Sandro Sukno predvodili su Gergo Zalanki i Aaron Younger s po dva pogotka. Luka Lončar nije se upisao u strijelce.

Danil Merkulov zabio je dva gola za poraženu momčad.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Novi Beograd - Olympiakos 13:11
Brescia - Vouliagmeni 10:11
Pro Recco - Ferencvaroš 8:4

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!