Ostali sportovi

Šapina i Duvančić oduševili na Svjetskom prvenstvu: 'Vjerujem u sebe i svoje trenere'

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 31.05.2023.
Šapina i Duvančić oduševili na Svjetskom prvenstvu: 'Vjerujem u sebe i svoje trenere'

Bruna Duvančić i Ivan Šapina osvojili su broncu odnosno srebro na Svjetskom prvenstvu u taekwondou. Hrvatska je tako već sada ispunila reprezentativnu normu...

Hrvatski taekwondo reprezentativac Ivan Šapina na Svjetskom prvenstvu u Bakuu osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 87 kilograma. Nakon završetka natjecanja rekao je da je cijelo vrijeme sam davao sve od sebe i pokazivao kako nikada nije gotovo.

Već trećeg dana natjecanja na prvenstvu, hrvatski tekvondaši i tekvondašice ispunili su reprezentativnu normu i osvojili drugu i treću medalju. Nakon bronce olimpijske pobjednice Mateje Jelić izborene u utorak, srijeda je za hrvatsku reprezentaciju bila još plodonosnija.

Osim srebrnog Šapine, u kategoriji do 49 kilograma 18-godišnja Bruna Duvančić je osvojila brončanu medalju. U toj težinskoj skupini svojedobno se, s tri europska zlata, okitila Lucija Zaninović.

Srčani Ivan Šapina, primjer iznimno karakternog borca, izvlačio se iz mnogih problema i provlačio stepenicu po stepenicu pri čemu na onu najvišu nije uspio zakoračiti, ali i unatoč tome zaslužuje duboki naklon. Polufinalna borba s Artsiomom Plonisom, Bjelorusom pod neutralnom zastavom World Taekwondoa, bila je primjer Ivanova neposustajanja i kada se čini da je sve krenulo nizbrdo.

"Nakon europske i svjetske bronce, a potom i europskog zlata, napravio sam iskorak i na Svjetskim prvenstvima. Nisam zakoračio na najviše postolje, no ovaj domet će mi donijeti puno bodova za olimpijsku rang listu. Stvarno sam davao sve od sebe, mislim da sam u karijeri više puta pokazao jaku psihu. No, već sljedeći tjedan imamo Grand Prix u Rimu i moram se fokusirati na to vrlo važno natjecanje", rekao je nakon osvojenog srebra.

U finalu je Šapina ipak poražen. Nije bio daleko od svjetskog zlata, bila je i to tijesna borba, no na koncu je morao priznati Korejcu Kangu da ga je nadmudrio (6-5, 9-6).

Gotovo jednako je oduševila mlada Bruna Duvančić koja je osvojila brončanu medalju.

"Vjerujem u sebe i moje trenere. Žao mi je što je moja sestra blizanka, zbog ozljede, bila spriječena nastupiti. Doći će i naše vrijeme i nadam se da ćemo zajedno pokazati što radimo i koliko vrijedimo", kazala je Bruna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!