Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice upisale novi poraz, ali uz bolji otpor snažnim Njemicama

Branimir Korać • četvrtak, 01.06.2023.
Hrvatske odbojkašice upisale novi poraz, ali uz bolji otpor snažnim Njemicama
Foto: EPA

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija poražena je u susretu drugog kola Lige nacija od Njemačke s 3:0, ali izbornik Ferhat Akbas može biti zadovoljan otporom koji je pružila njegova ekipa u tom susretu....

Nakon dosta nervoze na startu protiv Bugarske, hrvatske odbojkašice u drugom kolu Lige nacija bile su bolje, odigrale su dobar meč protiv Njemačke i imale dvije lijepe prilike za uzimanje seta. Njemice su ipak na kraju potvrdile kvalitetu i slavile.

Igraj na mečeve Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Njemice su krenule pobjedom 3:1 protiv Nizozemske i u ovom susretu pokazale su visoku kvalitetu. U prvi set su ušle s visokim vodstvom, odmah su krenule sa 7:1 i pokazale kako Hrvatsku čeka još jedan vrhunski protivnik, čak i kvalitetniji nego što je to bila Bugarska na startu.

Do kraja seta Hrvatska se nije uspjela oporaviti i Njemačka je bez većih problema uzela to razdoblje igre s 25:18.

Drugi set već je donio veću borbu. Hrvatska je zaigrala opuštenije i kao i protiv Bugarske dan ranije dobro je otvorila set, stvorila prednost, ali Njemačka je imala odgovor i napravila preokret. Vodile su Njemice 21:17 i činilo se da idu prema još jednom glatko osvojenom setu, ali uslijedila je serija Hrvatske 6:0 i vodstvo 23:21. Međutim završnica seta ponovno je pripala Njemačkoj koja s četiri poena u nizu dolazi do 2-0.

I u trećem setu Hrvatska se uspjela izvući iz minusa i povesti 23:21, ali tu ponovno ne uspijeva završiti posao. Raspoložena Hanna Orthmann zaključila je posao i Njemačka uzima i treći set s 25:23 i odlazi do pobjede.

Jako dobar meč odigrala je Andrea Mihaljević koja je skupila 18 poena, a kod Njemačke Orthmann ih je skupila četiri više.

Liga nacija, drugo kolo:
Hrvatska - Njemačka 0:3 (18:25, 23:25, 23:25)

FOTO: EPA/Adam Warzawa

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!