Košarka

Split pod imperativom pobjede, Zadar ima veliku priliku približiti se tituli prvaka

Branimir Korać • četvrtak, 01.06.2023.
Split pod imperativom pobjede, Zadar ima veliku priliku približiti se tituli prvaka
Foto: FaH

Drugi susret finalne serije hrvatskog prvenstva na rasporedu je na Gripama gdje Split mora do pobjede protiv Zadra. Zadrani su slavili u prvom susretu i napravili korak prema naslovu prvaka...

Split i Zadar sastaju se u drugom susretu finalne serije hrvatskog prvenstva za košarkaše. Prvi dvoboj u Splitu okončan je pobjedom Zadra koji je tako oduzeo Splićanima prednost domaćeg terena.

Igraj na Split - Zadar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je Zadar dobio tu prvu utakmicu i poveo u seriji, Split ima veliki imperativ i ne smije si dopustiti novi poraz. U slučaju novog poraza Zadar bi došao do prednosti 2-0 i imao bi praktički otvoren put prema tituli prvaka.

Za trofej bi Zadru trebala još samo jedna pobjeda, a serija se nakon ovog susreta seli u Višnjik gdje domaćin ima priliku završiti posao bez obzira na ishod današnjeg dvoboja.

Splićani su odradili vrlo dobar posao u dosadašnjem dijelu sezone, ali u prvom susretu na svom parketu nisu uspjeli doći do pobjede. Zadrani su imali veliku podršku svojih navijača koji su ih nosili do pobjede u ovom susretu.

Najavljuje se invazija zadarskih navijača i na drugu utakmicu, dvorana će opet biti rasprodana i atmosfera će biti onakva kakvu i zaslužuje finalna serija doigravanja hrvatskog prvenstva.

Veliki dvoboj je pred nama, očekuje se vrlo zanimljiv susret s ogromnim ulogom. Zadrani su svjesni što im ovaj dvoboj donosi, ali isto tako i Splićani da jednostavno moraju do pobjede jer će biti užasno teško doći do pobjede u Zadru.

Što su rekli

Srđan Subotić, trener Splita: "Moramo odigrati bolju utakmicu u odnosu na prošlu ako želimo izjednačiti seriju. Utakmica je očekivano bila tvrda i izjednačena do samog kraja. U završnici nam se Zadar odvojio u svega nekoliko minuta i tu nismo uspjeli odgovoriti na taj njihov posljednji nalet. Vjerujem da će ova utakmica izgledati slično, no nadam se da ćemo imati bolji protok lopte. Obrana nam nije bilo toliko loša, iako ćemo i tu napraviti sitne korekcije, ali prije svega u napadu moramo biti bolji. Ne predajemo se, pokazali smo ove sezone da znamo pobjeđivati u serijama."

Danijel Jusup, trener Zadra: "Dobili smo jednu utakmicu, to nije dovoljno. Svaka utakmica je finale za sebe i onaj tko želi postati prvak mora pobijediti u tri finala. Samo takav pristup može dovesti do rezultata. Split je jako dobra momčad, uvijek smo s njima u neizvjesnim utakmicama, nadam se i vjerujem da ćemo se uspjeti zadržati svježinu, koncentraciju, mirnoću, izdržati pritisak splitske publike, igrati svoju igru i vidjeti što će to donijeti. Zahvaljujem navijačima što su nas bodrili, bili nam potpora, pozivam ih da budu uz nas, a mi ćemo se truditi opravdati njihovo povjerenje."

Mjesto, vrijeme

Split, Gripe, 20:00 sati

Nedostaju

Split: -

Zadar: -

Prošli međusobni dvoboj

Prvi dvoboj u finalnoj seriji između Splita i Zadra okončan je na Gripama pobjedom Zadrana 85:76. Zadar je odigrao jako dobru utakmicu, posebno u četvrtoj dionici kada se odvojio i riješio pitanje pobjednika. Luka Božić predvodio je Zadar s 22 poena, a kod Splita 17 poena ubacio je Shannon Shorter.

Prognoza

Split ima imperativ i mora do pobjede dok je Zadru lagodnija situacija. Veći je pritisak na domaćinu, ali bez obzira na pritisak Split je blagi favorit u ovom susretu i može se vratiti u seriju.

FOTO: HINA/ Ivana IVANOVIĆ

Premijer liga

1Zadar 292+515
2Split 274+463
3Cibona 229+148
4Cedevita Junior 2011+213
5Dinamo Zagreb 1813+187
6Zabok 1615+29
7Dubrovnik 1417-50
8Šibenka 1219-63
9Dubrava 1219-122
10Alkar 922-140
11DepoLink Škrljevo 625-345
12Bosco 130-835

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!