Ostali sportovi

Lovre Brečić izgubio u borbi za medalju na Svjetskom prvenstvu

Sportnet • četvrtak, 01.06.2023.
Lovre Brečić izgubio u borbi za medalju na Svjetskom prvenstvu

Lovre Brečić nije uspio osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu u taekwondou. Hrvatski borac zaustavljen je u borbi za medalju te je svoj nastup u kategoriji do 63 kilograma zaključio na petom mjestu...

Četvrtog dana svjetskog taekwondo prvenstva u Azerbajdžanu nastupio je Lovre Brečić, član splitskog Marjana, koji je zaustavljen u borbi za medalju te je prvenstvo završio na petom mjestu.

Brečić je u kategoriji do 63 kilograma krenuo odlučno, u prvom je kolu slavio 2:0 u rundama protiv Bakarya Kone s Malija, u drugom je prekidom 14:0 i 13:0 preskočio i Pakistanca Muhammada Arbaz Khana da bi ga u osmini finala čekao veliki ispit protiv prvaka Azije, Tae Yong Kima iz Koreje.

U napetoj i neizvjesnoj borbi Lovre je stigao do pobjede 2:1 rundama odnosno 10:9 u trećoj rundi i činilo se da bi ovog puta mogao doći do medalje.

Ipak, sraz sa Španjolcem otvorio je još jednom rane jer je na sličan način prokockao medalju i na Svjetskom prvenstvu u Chelyabinsku 2015. i u Guadalajari 2022. godine.

Lovre je vodio i prvu i drugu rundu do pred kraj borbe, ali je u polufinale dvokorakom otišao Španjolac Joan Cala Jorquera, trostruki osvajač odličja sa posljednja tri svjetska i europska prvenstva iz Sofije, Manchestera i Guadalajare.

Španjolac je tako stigao do svog četvrtog uzastopnog odličja, a Splićanin je još jednom ostao kratkih rukava i nije nastavio niz svojih kolega Matee Jelić, Brune Duvančić i Ivana Šapine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!