Košarka

Zadar slavio i drugi put na Gripama, titula prvaka nadohvat ruke!

Branimir Korać • četvrtak, 01.06.2023.
Zadar slavio i drugi put na Gripama, titula prvaka nadohvat ruke!
Foto: FaH

Košarkaši Zadra i u drugom susretu protiv Splita na Gripama upisali su pobjedu i tako su došli na korak do titule prvaka. Zadrani vode 2-0 u finalnoj seriji koja se tek seli na Višnjik gdje će Zadar imati dvije prilike za jednu pobjedu koja donosi titulu...

Zadar je u Splitu odradio ogroman posao i stigao nadomak titule prvaka. U oba susreta stigao je do pobjede i odradio je fantastičan posao već na Gripama te je teško za povjerovati da Split nakon dva ovakva poraza može povezati tri pobjede od čega dvije u Zadru.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugoj utakmici domaćin je imao priliku, ali dopustio je Zadru da izbori produžetak, a onda je u njega očajno ušao i već u prvih minutu i pol produžetka upisao je poraz.

Znali su domaćini da im u ovom susretu igra isključivo pobjeda i da ih poraz stavlja u jako tešku situaciju. Tako su i krenulo, angažirano, borbeno i koncentrirano, ali Zadar je imao spreman odgovor.

Split je poveo s 14:3, vratili su se gosti u igru serijom 10:1, ali Split je uspio spriječiti potpuni egal do kraja prve dionice.

Sredinom druge četvrtine Zadar je uspio izjednačiti na 26:26 i sve do završnice susreta nije bilo značajnijeg odvajanja.

Tu se Split odvojio i otišao na 75:75, u dvorani je nastala ludnica i vjerojatno nitko u tim trenucima nije niti sanjao da su to posljednji Splitovi poeni na duže vrijeme.

Zadar je došao do poravnanja na 75:75, izborio produžetak koji je otvorio s 10:1 i riješio pitanje pobjednika, a možda i prvaka Hrvatske.

Luka Božić potpuno je preuzeo odgovornost i vukao svoju momčad s 30 poena, 15 skokova i sedam asistencija, a Dario Drežnjak dodao je 19 poena i pet skokova. Kod Splita Shannon Shorter ubacio je 20 poena, Tonko Vuko 18 poena, a Dominik Mavra 14 poena i 13 asistencija.

HT Premijer liga, finale:
Split - Zadar 84:94 (75:75) - 0-2 u seriji

FOTO: HINA/ Miroslav LELAS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!