Košarka

Denver na krilima Jokića krenuo uvjerljivo u finalnu seriju protiv Miamija

Krešimir Milić • petak, 02.06.2023.
Denver na krilima Jokića krenuo uvjerljivo u finalnu seriju protiv Miamija
Foto: EPA

NBA finale otvorili su Nuggetsi razbijanjem Heata, a srpski centar je ponovno ostvario triple-double. Nastavili su tako niz bez poraza, a Miami se našao u zaostatku…

Sjajne partije Nikole Jokića nastavile su se i u NBA finalu. Uvjerljivom pobjedom otvorili su Denver Nuggetsi finalnu seriju protiv Miami Heata. Slavljem 104:93 korak su bliže povijesnom naslovu za koji im još nedostaju tri pobjede.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Niz nepobjedivosti Denvera nastavio se i na sedmu utakmicu, a Jokić je upisao svoj deveti triple-double u ovogodišnjem doigravanju. Postao je tako prvi igrač s takvim učinkom na debiju u finalu nakon Jasona Kidda 2002. godine, a ukupno osmi u povijesti.

Ubacio je Jokić 27 poena te upisao 10 skokova i 14 asistencija. Jamal Murray zabio je 26 i dodao šest skokova te 10 asistencija. Pratili su ih još Aaron Gordon sa 16 i Michael Porter Jr. s 14 koševa.

Najbolji u redovima Miamija bio je Bam Adebayo s 26 poena i 13 skokova. Gabe Vincent zabio je 19, Haywood Highsmith 18, a ponajbolji igrač Miamija Jimmy Butler postigao je 13 koševa.

"Podsjetio sam našu grupu, ako nisu znali, da je Miami ušao u Milwaukee i dobio prvu utakmicu. Otišli su u Garden u New Yorku i pobijedili prvu utakmicu. Dobili su prvu utakmicu u Bostonu. Dakle, mi nismo željeli da dođu ovamo i preuzmu kontrolu nad serijom na našem terenu", rekao je nakon utakmice trener Nuggetsa Michael Malone.

Druga utakmica igra se u Denveru u nedjelju navečer.

Foto: EPA/JIM LO SCALZO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!