Košarka

Barcelona u Valenciji želi završiti posao i plasirati se u polufinale

Krešimir Milić • petak, 02.06.2023.
Barcelona u Valenciji želi završiti posao i plasirati se u polufinale
Foto: EPA

Uz Real Madrid najveći favorit španjolske ACB lige je Barcelona. U prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja slavili su protiv Valencije, a sad imaju priliku zaključiti ovu seriju…

Završetkom glavnog dijela ACB lige poredak je odredio da će u doigravanju ždrijeb spojiti Barcelonu i Valenciju. Barcelona je završila na prvom mjestu dok je Valencia zaključila na osmom.

Igraj na Valencia - Barcelona na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ove sezone susretali su se pet puta, a samo jednom je do pobjede uspjela Valencia. Nije to bilo posljednji put kad je Barcelona u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja slavila 84:74 na domaćem parketu.

Raspoložen u toj utakmici bio je Mirotić s 27 poena, a slična partija očekuje se i večeras od njega u Valenciji gdje Jasikevičius ima plan zaključiti ovu seriju.

Iako nisu ove sezone imali puno sreće protiv Barcelone, imaju i u Valenciji svoje planove večeras. Primarno izjednačiti u seriji, a Mumbru smatra da to mogu na domaćem parketu.

Uspiju li zaustaviti večeras Mirotića sve je moguće u Valenciji.

Što su rekli?

Alex Mumbru, trener ValencijeDruga je utakmica u kojoj mijenjamo scenu, igramo doma, sa svojima. Nadamo se i vjerujemo da će Fonteta biti u najboljem izdanju. Znamo kolika je težina utakmice, da će biti komplicirana. U prvoj utakmici smo bili tu, nedostajalo nam je detalja, oni su imali uspjeha, pogotovo Mirotić iz vanjskog šuta. Moramo ga kontrolirati, ali ne samo njega, već i ostale igrače koje smo dobro kontrolirali u prvoj utakmici, ali koji će sigurno htjeti odigrati dobru utakmicu i bit će dobri, a mi ćemo morati biti dobri u svim linijama. Vjerujte da ćemo odigrati dobru utakmicu u La Fonteti, da je naša pozornica ovdje kod kuće. Ovo nije gotovo, ostala je još jedna utakmica. Kad bude gotovo, napravit ćemo procjene, nije isto ne proći doigravanje i doći do finala ili ga pobijediti. Sve se može promijeniti iz dana u dan.

Šarunas Jasikevičius, trener Barcelone "Vjerujem da moramo biti inteligentni i profesionalni u ovoj situaciji. Da, mogu razgovarati s igračima. Jesam li razgovarao s njima o tome posljednjih tjedana? Ne. Mislim da će svake godine biti situacija poput ugovora, ali to ne mora umanjiti našu želju da osvojimo ligu."

Mjesto, vrijeme

Valencia, Font de Sant Lluis, 21 sat

Nedostaju

Valencia: Van Rossom, Lopez-Arostegui, Jimenez

Barcelona: -

Prethodni međusobni dvoboj

U prvoj utkamici doigravanja slavila je Barcelona se deset koševa razlike.

Prognoza

Izgledno je da će Barcelona ovo riješiti danas i pridružiti se Unicaji koja čeka boljeg iz ovih dvoboja.

Foto: EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!