Vodeni sportovi

Repriza prošlogodišnjeg finala: Novi Beograd traži "osvetu" protiv Pro Recca

Krešimir Milić • subota, 03.06.2023.
Repriza prošlogodišnjeg finala: Novi Beograd traži "osvetu" protiv Pro Recca
Foto: EPA

Prošle godine odluka o prvaku Europe pala je nakon peteraca. Novi Beograd ove želi pred svojim navijačima vratiti Pro Reccu za taj poraz…

Nekad najbolji hrvatski igrač, a sad sjajan trener, Sandro Sukno na pragu je svog drugog europskog naslova s Pro Reccom kao trener. Tim naslovom izjednačili bi rekord zagrebačke Mladosti koja jedina ima tri uzastopna naslova u vaterpolskoj Ligi prvaka.

Bit će to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je Pro Recco ostavio Novi Beograd bez europskog naslova nakon peteraca. Talijani su bili bolji u izvođenju, a i ove godine su favoriti da susret riješe već u 32 minute.

Pro Recco pod vodstvom Sukna dominira u Europi i teško im itko može parirati. Vaterpolisti Novog Beograda smatraju da mogu i da su spremni "osvetiti" se na one peterce iz prošle godine.

Uzdaju se u pomoć punih tribina na svom bazenu, a njihovu igru pohvalio je i Sukno.

U najavama nitko nije najavio lijepu finalnu utakmicu već borbu do posljednjeg trena.

Što su rekli?

Živko Gocić, trener VK Novi Beograd: "Dojam je za sada pozitivan, u svakom slučaju. Pozitivan zato što smo dobili dvije utakmice, malo manje je bitan način ako smo došli do tih pobjeda. Najbitnije je da smo uspjeli plasirati se u finale i da smo u prilici da se borimo za trofej u Ligi prvaka."

Sandro Sukno, trener Pro Recca: "Očekujem borbu, ne lijepu utakmice u finalu. I Novi Beograd je fizički spreman. Imaju dva moćna centra, bekove. Naša prednost je što imamo dva ljevaka, a to nema domaćin."

Mjesto, vrijeme, sudac

Beograd, 21 sat

Nedostaju

VK Novi Beograd: -

Pro Recco -

Prethodni međusobni dvoboj

Prije gotovo godinu dana su se posljednji put susreli i to u finalu, a slavio je Pro Recco nakon boljeg izvođenja peteraca.

Prognoza

Talijani su danas izraziti favoriti, ali Novi Beograd se uzda u prednost domaćeg bazena i podršku navijača s tribina.

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!