Vodeni sportovi

Matija Marinić vratio se utrkama vrlo dobrim osmim mjestom u Augsburgu

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 03.06.2023.
Matija Marinić vratio se utrkama vrlo dobrim osmim mjestom u Augsburgu

Najbolji hrvatski kanuist na divljim vodama, Matija Marinić, vratio se utrkama nakon oporavka od ozljede osvajanjem osmog mjesta na jakom natjecanju u Augsburgu...

Kanuist Matija Marinić u završnici utrke Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama (ICF-a) u Augsburgu završio je na osmom mjestu.

Riječ je o prvoj utrci na kojoj je najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama nastupio ove godine. On i njegov trener Stjepan Perestegi na tu su utrku stigli s mnogo neizvjesnosti. Naime, Marinić je zimus bio na operaciji koljena nakon čega pet mjeseci nije smio trenirati u vlastitom čamcu – kanuu, nego isključivo u kajaku.

"Iako nisam osvojio odličje, sretan sam zbog rezultata kojim sam se vratio na natjecanja. Iza mene je duga natjecateljska pauza zbog liječenja i oporavka. Užitak je bio ponovno ući u kanu i moći se osloniti na operirano koljeno. U poluzavršnici utrke sam zauzeo četvrto mjesto, a u završnici sam zbog kaznenih bodova završio na osmom. Sve to daje mi nadu da bih ove sezone mogao nizati dobre rezultate te osvojiti olimpijsku normu", kazao je Marinić.

I Perestegi je zadovoljan Marinićevim otvaranjem natjecateljske sezone i pun optimizma za nadolazeće razdoblje.

Najbolji u utrci u Augsburgu bio je Nijemac Sideris Tasiadis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!