Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice dobro krenule, ali ipak visoko poražene od Brazila

Branimir Korać • nedjelja, 04.06.2023.
Hrvatske odbojkašice dobro krenule, ali ipak visoko poražene od Brazila
Foto: FaH

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija upisala je poraz i u trećem susretu na turniru Lige nacija u Japanu. Ovaj put bolji je bio Brazil...

Hrvatske odbojkašice nisu uspjele uzeti set niti iz četvrtog pokušaja na turniru Lige nacija u Japanu. Oslabljena Hrvatska poražena je od Brazila s 3:0 u setovima.

Igraj na utakmice Lige navija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ponovno je Hrvatska imala dobrih razdoblja igre, ali i onih loših, posebno u trećem setu gdje su doveli do izgubljenog seta vrlo visokom razlikom.

Iako je Brazil u prvom setu u nekoliko navrata imao četiri poena prednosti, Hrvatska se vratila i izgubila set tek u samoj završnici s 26:24.

Od sredine drugog seta krenuo je pad Hrvatske, Brazil je zaigrao još bolje i razlika je sve više rasla.

Hrvatska je imala 14:11 vodstvo u drugom setu, no do kraja seta Brazil je napravio seriju 14:4 i uvjerljivo dobio to razdoblje.

Produžilo se to i na treći set koji Brazil otvara sa 6:0, Hrvatska teško dolazi do poena i Brazilke set uzimaju s 25:8 te odlaze do pobjede.

Hrvatska tako bilježi četvrti poraz koliko ima i Nizozemska, a jedina reprezentacija uz Hrvatsku koja nema osvojen set je Južna Koreja.

Sljedeći protivnik Hrvaticama bit će za tjedan dana reprezentacija SAD-a koja je još uvijek stopostotna.

Protiv Brazila Hrvatskoj su najviše poena donijele Andrea Mihaljević (14) i Martina Šamadan (11). Kod Brazila Oliveira de Souza Menezes upisala je 22 poena.

Liga nacija:
Hrvatska - Brazil 0:3 (24:26, 18:25, 8:25)

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!