Košarka

Sjajni Zadar u grotlu Višnjika potpuno razbio Split i osvojio naslov prvaka Hrvatske!

Petar Jenjić • nedjelja, 04.06.2023.
Sjajni Zadar u grotlu Višnjika potpuno razbio Split i osvojio naslov prvaka Hrvatske!
Foto: Pixsell

Završena je sezona košarkaškog prvenstva Hrvatske. U trećoj finalnoj utakimci odigranoj u Zadru, istoimeni domaćin nije imao prevelikih problema protiv Splita te s ukupnih 3-0 u seriji osvojio četvrti naslov najboljeg u državi...

Dan i pol prije početka utakmice Višnjik je bio u potpunosti rasprodan, a navijači Zadra nisu ni u najmanjoj mjeri razočarali. Čak štoviše, sjajnim navijanjem nosili su svoju momčad i u trećoj finaloj utakmici HT Premijer lige.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za razliku od prve dvije utakmice, ova današnja ipak nije ponudila preveliku dramu. Momčad koju vodi Danijel Jusup stigla je do četvrtog naslova prvaka Hrvatske nakon što je večeras u grotlu Višnjika upisala pobjedu rezultatom 99:62.

Zadrani su tako u reprizi finala iz sezone 2020./21. ponovno bili bolji od Splita. Trener Jusup tako je, nakon tri osvojena Kupa i osvojene Regionalne lige, sa svojim Zadrom u petom finalu osvojio i naslov prvaka države.

Od samog početka vidjelo se da igra samo jedna momčad. Zadar je apsolutno dominirao cijelo vrijeme i vrlo brzo stigao do dvoznamenkaste prednosti. Split nije imao nikakvog rješenja protiv raspoloženih domaćina koji su punili protivnički koš.

Već nakon prvih deset minuta Zadar je vodio s 27:17, a ta je prednost narasla u drugoj dionici u kojoj su Žuti ubacili tek devet poena, naspram 24 njihovih protivnika. Ostatak utakmice bio je tek odrađivanje posla za domaćina koji je mogao početi slaviti.

Ponovno je sjajan bio Luka Božić koji je susret zakljuio sa 16 koševa, 13 skokova i 11 asistencija. Prvi strijelac momčadi bio je Dario Drežnjak s 19 poena.

Jedini dvoznamenkast kod Splita bio je Tonko Vuko s 11 poena.

HT Premijer liga, finale:
Zadar - Split 99:62(3-0 u seriji)

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!