Rukomet

Težak zadatak pred Veszpremom, Pick Szeged pred obranom naslova prvaka

Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.06.2023.
Težak zadatak pred Veszpremom, Pick Szeged pred obranom naslova prvaka
Foto: EPA

Veszprem će večeras na domaćem terenu biti domaćin Pick Szegedu u uzvratnoj utakmici finala mađarskog prvenstva. Szeged je dobio prvi dvoboj sa šest razlike i nešto mirnije može stići na gostovanje, ali naravno ne i potpuno opušten, s obzirom na jako velik ulog...

Pred nama je druga utakmica finala mađarskog prvenstva u kojoj snage odmjeravaju Pick Szeged i Veszprem. Do pobjede u prvom dvoboju, igranom u Szegedu, stigao je domaćin (31:25), koji je tako došao na korak do naslova prvaka, trećeg uzastopnog, a šestog ukupno u svojoj povijesti.

Igraj na Veszprem - Pick Szeged na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Spomenuti dvoboj igran je u petak, a nakon toga je subota protekla u znaku odmora. U nedjelju je Pick Szeged odradio trening s maksimalnim brojem igrača, svjesni da ih čeka velika borba u drugom dvoboju protiv najvećeg rivala koji je sastavljen od izvrsnih igrača.

U kadru momčadi je 17 igrača, plus Robin Molnar i Levente Tisza koji stižu iz akademije kluba, a u goste će ići i brojni navijači koji će popuniti gostujući sektor u Veszprem Areni u istoimenom gradu.

Velik je posao pred Veszpremom koji je zadnje dvije godine zaključio na drugom mjestu, a posljednji je put bio prvak u sezoni 2018./19. Unatoč porazu u prvoj utakmici, ne manjka optimizma u momčadi koja je već osvojila trofej u Kupu protiv istog protivnika.

Bit će ovo čak sedma međusobna utakmica ove dvije momčadi ove sezone. Uz mađarsko prvenstvo, još su igrali u osmini finala Lige prvaka te spomenutom finalu Kupa. Veszprem je slavio u prva četiri dvoboja, dok su posljednja dva otišla na stranu Pick Szegeda koji se želi osvetiti za ispadanje u najjačem europskom klupskom natjecanju.

Priliku za naslov prvaka tako će imati i novi hrvatski reprezentativac Mario Šoštarić, dok je pred Manuelom Štrlekom veliki posao u nadoknađivanju zaostatka.

Što su rekli

Roland Mikler, vratar Pick Szegeda: "Svi znamo da se radi o finalu prvenstva gdje temperamenti znaju podivljati. U prvoj utakmici imali smo svoj dan, no pouzdano mogu reći da nije lako pobijediti u Veszpremu. Za tako nešto potrebna je dobra individualna igra i odlična obrana. Maksimalno smo se odmorili, želimo ponoviti prvu utakmicu i u ponedjeljak."

Rasmus Lauge, igrač Veszprema: "Atmosfera u ekipi nije onakva kakvu smo željeli imati. Prva utakmica neće ništa promijeniti, moramo pobijediti u našoj dvorani i za to se pripremamo. U dosta stvari moramo se poboljšati, radimo na tome i pokušavamo smisliti kako izvući ono najbolje iz momčadi. Bit će nam jako teško."

Mjesto, vrijeme

Veszprem Arena, Veszprem, 18:30

Forma

Pick Szeged - Veszprem 31:25
Cegledi - Veszprem 32:44
Budakalasz - Veszprem 29:34
Kielce - Veszprem 31:27
Vezsprem - Komloi 39:32

Pick Szeged - Veszprem 31:25
Pick Szeged - Komloi 42:26
Csurgoi - Pick Szeged 26:33
NEKA - Pick Szeged 19:30
Pick Szeged - Veszpremi KKFT 46:30

Zadnji susret

Pick Szeged je pred svojim navijačima slavio s 31:25. Osim na samom početku (1:2), gostujuća momčad cijelu utakmicu bezuspješno je hvatala zaostatak.

Prognoza

Veszpremu će biti teško nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice, ali s obzirom na to da se radi o dvije najbolje mađarske momčadi, očekujemo njihovu pobjedu, ali obranu naslova Pick Szegeda.

FOTO: EPA/Boglarka Bodnar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!