Tenis

Karolina Muchova drugi put u karijeri u polufinalu nekog Grand Slam turnira

Branimir Korać • utorak, 06.06.2023.
Karolina Muchova drugi put u karijeri u polufinalu nekog Grand Slam turnira
Foto: EPA

Čehinja Karolina Muchova upisala je pobjedu u četvrtfinalu Roland-Garrosa i prva je sudionica polufinala. U četvrtfinalu je svladala Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu u dva seta...

Karolina Muchova prva je polufinalistica Roland-Garrosa. Muchova je u četvrtfinalu igrala protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove i upisala je pobjedu 7:5, 6:2.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to četvrti međusobni dvoboj ovih protivnica i druga pobjeda Muchove. Pavljučenkova je dobila prva dva dvoboja u Moskvi (2019. 6:4, 6:7, 6:1) i Madridu (2021. 7:6, 7:6), a Muchova prošli dvoboj u Wimbledonu (2021. 7:5, 6:3) te ovaj u Roland-Garrosu.

Za Muchovu je ovo drugo polufinale na Grand Slam turnirima u karijeri nakon što je 2021. godine igrala u polufinalu Australian Opena i upisala poraz od Amerikanke Jennifer Brady sa 6:4, 4:6, 6:3.

Muchova je u današnjem meču imala gotovo dvostruko manje neprisiljenih pogrešaka (15:29) i to joj je zasigurno pomoglo na putu do pobjede.

U prvom setu Ruskinja se dva puta vraćala iz breaka zaostatka, ali treći put nije išlo i Muchova je uzela set sa 7:5.

U drugom setu Čehinja je potpuno dominirala, lako stvorila visoku prednost te odnijela pobjedu sa 7:5, 6:2 i čeka protivnicu u polufinalu, a to će biti Elina Svitolina ili Arina Sabalenka.

Roland-Garros, četvrtfinale:
Karolina Muchova (Češka) - Anastasia Pavljučenkova (-) 7:5, 6:2

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!