Nogomet

Messi potvrdio: 'Donio sam odluku otići u Miami, zadnje dvije godine nisam bio sretan'

Petar Jenjić • srijeda, 07.06.2023.
Messi potvrdio: 'Donio sam odluku otići u Miami, zadnje dvije godine nisam bio sretan'
Foto: EPA

Lionel Messi potvrdio je ime svog novog kluba. Argentinac će nakon PSG-a otići put SAD-a, u redove Inter Miamija...

Odlazak iz PSG i put prema SAD-u. Odluka je to Lionela Messija koji će postati novi igrač Inter Miamija. Potvrdio je to i sam nogometaš.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jako sam se htio vratiti u Barcelonu, bio sam uzbuđen oko toga, ali nakon svega što se dogodilo kad sam otišao, nisam htio ponoviti isti slučaj. Nisam opet htio biti u situaciji gdje moramo čekati i vidjeti što će se dogoditi i da mi budućnost ovisi od ruke do ruke. Čuo sam da su morali prodavati igrače ili snižavati plaće igračima. Nisam htio prolaziti kroz to. To je jedan od razloga zašto sam odabrao Miami, to je bila jako ružna faza", rekao je Messi, dotaknuvši se odlaska iz katalonskog velikana.

"Počeli smo s treninzima, djeca su bila u školi. Kad je sve bilo spremno za potpis, preko noći se to odjednom nije moglo realizirati. Rekli su da to nije moguće i da moram otići iz kluba. Nabrzinu sam morao pronaći novi klub i prošao sam kroz puno teških stvari."

Dok je igrao za PSG, žalio je za odlaskom iz Barcelone.

"Neko sam vrijeme s obitelji morao živjeti u hotelu. Djeca su tako išla i u školu. Htio sam donijeti svoju odluku, volio bih da sam se vratio u Barcelonu, ali nisam mogao. Trenutno sam u fazi gdje želim malo izaći iz javne pažnje, želim više misliti na obitelj."

"Donio sam odluku otići u Miami, još nije sve dogovoreno, ali odlučio sam se na taj korak. Ideja je bila da ću napustiti Europu i maknuti se od reflektora stadiona i posvetiti se obitelji. Zadnje dvije godine nisam bio sretan. Bilo je tih mjesec dana na Svjetskom prvenstvu spektakularno, ali sve nakon toga teška etapa za mene i obitelj", dodaje Messi u razgovoru s Mundo Deportivom i Sportom.

Podsjetimo, njegov novi klub trenutno je na dnu Istočne konferencije MLS-a s 15 bodova iz 16 utakmica, još uvijek nemaju stalno mjesto odigravanja domaćih utakmice koje trenutno igraju u Fort Lauderdaleu gdje stadion prima 18 tisuća gledatelja.

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!