Nogomet

Ludogorec gostujućom pobjedom do 12. uzastopnog naslova prvaka Bugarske

Petar Jenjić • srijeda, 07.06.2023.
Ludogorec gostujućom pobjedom do 12. uzastopnog naslova prvaka Bugarske
Foto: FaH

Ludogorec je pobjedom protiv Černog Mora stigao do novog naslova prvaka Bugarske, 12. uzastopnog. Bod iza njih ostala je CSKA Sofija...

Velika borba između Ludogoreca i CSKA Sofije konačno je okončana. Do 12. uzastopne titule prvaka Bugarske stigla je momčad iz Razgrada koja je minimalno slavila u gostima kod Černog Mora i s bodom više zaključila sezonu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Junak pobjede bio je Matias Tissera koji je u 50. minuti poentirao iz blizine, svoj 12. pogodak ove sezone. Tako je Ludogorec osvojio dvostruku krunu nakon što je prije dva tjedna osvojio Kup.

Sezonu je zaključio s 85 bodova, jednim više od konkurenta koji je danas s 2:0 bio bolji od Levski Sofije. Svoju šansu prokockao je u prošlom kolu kada je u samoj završnici susreta promašio penal za pobjedu i osvojio samo bod protiv CSKA 1948 Sofije. Na naslov prvaka čeka od 2008. godine.

Dodajmo da je naslov prvaka osvojio i Simon Sluga koji je branio za Ludogorec u kup utakmicama, ali ne i u prvenstvenim.

Treća utakmica dana, onda između CSKA 1948 Sofije i Lokomotiv Plovdiva završila je bez golova, a cijeli dvoboj za goste odigrao je Josip Tomašević.

Bugarsko prvenstvo, doigravanje za prvaka:
Černo More - Ludogorec 0:1
CSKA Sofia 1948 - Lokomotiv Plovdiv 0:0
Levski - CSKA Sofija 0:2

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!