Tenis

Ruud posljednji polufinalist, Rune pao u četiri seta

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 07.06.2023.
Ruud posljednji polufinalist, Rune pao u četiri seta
Foto: EPA

Casper Ruud izborio je polufinale Roland-Garrosa pobjedom protiv Holgera Runea. Norveški tenisač slavio je u četiri seta te došao na korak do ponavljanja prošlosezonskog rezultata...

Posljednji polufinalist ovogodišnjeg Roland Garrosa je 24-godišnji norveški tenisač Casper Ruud koji je u četvrtfinalu svladao Danca Holgera Runea 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 za dva sata i 47 minuta igre.

Igraj na Roland-Garros (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Time se četvrti nositelj približio još jedan korak reprizi rezultata iz prošle godine kada je na pariškom Grand Slam turniru igrao finale i bio poražen od Rafaela Nadala.

Od samog početka meča Rune je bio posve inferioran protiv Ruuda, a moguće da je na mladog, 20-godišnjeg Danca, traga ostavio i meč u osmini finala. I tada je izgledao iscrpljeno, ali je ipak u teških pet setova svladao Francisca Cerundola.

Ovaj put nije imao nikakve šanse u uvodna dva seta u kojima je osvojio samo tri gema. No, potom se igra potpuno izjednačila, a Rune je došao do zraka u trećem setu kojeg je osvojio sa 6:3 i time produžio meč.

U četvrtom setu Ruud je od 1:1 pobjegao suparniku na 4:1 i do kraja više nije ispustio break prednosti. Bio je ovo šesti međusobni meč Ruuda i Runea te peta pobjeda norveškog tenisača. Do finala ga još čeka susret protiv Nijemca Alexandera Zvereva koji je u četvrtfinalu pobijedio Argentinca Tomasa Etcheverryja.

Dan ranije su međusobni polufinalni meč osigurali prvi i treći nositelj, Španjolac Carlos Alcaraz i Srbin Novak Đoković.

Roland-Garros, četvrtfinale:
Casper Ruud - Holger Rune 6:1, 6:2, 3:6, 6:3

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!